FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PRIJEDLOG SURADNJE ISTARSKIH I TALIJANSKIH UDRUGA RIBARA

ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Na sastanku predstavnika federacijetalijanskih ribarskih zadruga FEDERCOOPESCA, pročelnika odjela zaribarstvo Istarske županije Milana Antolovića i predstavnika istarskihribarskih udruga dogovoreno je stvaranje udruženja koje bi okupilo sveistarske ribarske i druge udruge i pridonijelo razvoju istarskogpoduzetništva i dijalogu s talijanskim kolegama, piše Il Messaggero uizdanju za regiju Marche.
ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Na sastanku predstavnika federacije talijanskih ribarskih zadruga FEDERCOOPESCA, pročelnika odjela za ribarstvo Istarske županije Milana Antolovića i predstavnika istarskih ribarskih udruga dogovoreno je stvaranje udruženja koje bi okupilo sve istarske ribarske i druge udruge i pridonijelo razvoju istarskog poduzetništva i dijalogu s talijanskim kolegama, piše Il Messaggero u izdanju za regiju Marche.

"Ovom inicijativom stvorit će se udruga zadruga koje će, pod pokroviteljstvom FEDERCOOPESCA-e i Europske unije, za cilj imati poticanje gospodarskog rasta njenih članova, te u u budućnosti učiniti Jadran područjem zajedničkog upravljanja od strane jadranskih zemalja", istaknuo je nakon sastanka Gilberto Ferrari, predsjednik FEDERCOOPESCA-e. "Sve to je omogućeno zahvaljujući sredstvima projekta Europske unije Adri.fish, kojima ćemo financirati sjedište koje će biti u Pazinu u Istri. Tako ćemo izravno pratiti rad naših hrvatskih kolega, prenoseći im naša znanja, međusobno razmjenjujući informacije i iskustva što će konačno omogućiti da svi uvide da je Jadran more bez granica, kojem je potrebna pomoć i suradnja svih ribara kako bi se očuvale njegove osjetljive ekološke ravnoteže. Predviđeno je tutorstvo i tehnička pomoć FEDERCOOPESCA-e u korist svih hrvatskih udruga kako bi ih pratili na njihovom putu, stavljajući na raspolaganje iskustvo koje smo stekli za više od 50 godina rada s talijanskim ribarima i zadrugama", objašnjava Ferrari za list. Ova inicijativa predstavlja i za ribarsku flotu regije Marche važnu početnu točku za pokretanje razgovora o iskorištavanju Jadrana, napominje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙