FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NEMA RIBOLOVA - NEMA EUROPE

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Zida više nema ni u Gorici ni uBerlinu no mogao bi se pojaviti po sredini Jadrana, piše milanskiAvvenire u vezi sa sporom oko proglašenja isključive hrvatskeekološko-ribolovne zone na Jadranu.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Zida više nema ni u Gorici ni u Berlinu no mogao bi se pojaviti po sredini Jadrana, piše milanski Avvenire u vezi sa sporom oko proglašenja isključive hrvatske ekološko-ribolovne zone na Jadranu.

Zagreb želi isključiva prava na vode u kojima danas ribari stotine talijanskih ribarskih brodova, no "uslijed sretne okolnosti o tome će se razgovarati nekoliko dana prije no što će Bruxelles razmatrati hrvatsku kandidaturu za priključenje Europskoj uniji", piše list i podsjeća da se glede tog pitanja talijanski podtajnik za ribarstvo Paolo Scarpa Bonazza "nije mogao jasnije izjasniti". Ako Hrvatska želi ući u Uniju mora to pitanje riješavati u suradnji sa susjedima, a ne unilateralno, ponovio je u subotu Scarpa Bonazza, piše list zaključujući kako to znači: "nema ribolova, nema Europe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙