FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: EUROPSKU RIBARSKU FLOTU NA SREDOZEMLJU UGROZILI RIBARI S DRUGIH KONTINENATA

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - U ribolovu na Sredozemnom moru nemanadzora, niti bilo kakve usklađenosti, a to je posebicezabrinjavajuće, istaknuo je talijanski državni tajnik zadužen zaribarstvo Paolo Scarpa Bonazza na međunarodnom okruglom stolu oribolovu održanom u Genovi u sklopu međunarodnog sajma "Sapore diMare" posvećenog "održivom" ribarenju, piše La Stampa od nedjelje.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - U ribolovu na Sredozemnom moru nema nadzora, niti bilo kakve usklađenosti, a to je posebice zabrinjavajuće, istaknuo je talijanski državni tajnik zadužen za ribarstvo Paolo Scarpa Bonazza na međunarodnom okruglom stolu o ribolovu održanom u Genovi u sklopu međunarodnog sajma "Sapore di Mare" posvećenog "održivom" ribarenju, piše La Stampa od nedjelje.

Na okruglom stolu u Genovi istaknuto je između ostaloga da od 21 zemlje koje imaju izlaz na Sredozemno more samo njih 7 pripada Europskoj uniji i da one izlovljavaju 7 posto od ukupnog ulova na Sredozemlju koji pak čini 10 posto sveukupnog svjetskog izlova ribe. Sredozemno more već je desetljećima izloženo velikoj nazočnosti brojnih vaneuropskih flota koje djeluju, jednostavno rečeno, van svih pravila, nastavlja list.

Odgovorna politika ne donosi uvijek korist, primijetio je tom prigodom Scarpa Bonazza osvrnuvši se na činjenicu da su tijekom konferencije za tisak Italija, Alžir, Hrvatska i Slovenija jednoglasno ponovno ustvrdile da je potrebna "regulacija ribarenja", potkrepljujući svoje argumente znanstvenim podacima o smanjenju europske ribarske flote i njenog učešća u izlovu. Takvo stanje riskira se i pogoršati s obzirom da je Europske unija odlučila prestati pomagati ribarski sektor, napominje se u članku.

Nazočna španjolska predstavnica Conception Sanchez Trujillano, vicedirektorica za španjolski ribarski sektor, podržala je i istaknula žurnost talijanskog prijedloga za osnivanje Općeg vijeća za ribarenje na Sredozemlju kako bi se ostvarila, ne samo u okviru EU-a, zajednička održiva politika ribarenja, izvješćuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙