FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI TRAJEKTI ZA JADROLINIJU

SPLIT, 21. svibnja 2004. (Hina) -
SPLIT, 21. svibnja 2004. (Hina) -

Jadrolinija će u lipnja povećati svoju flotu za dva nova trajekta izgrađena u domaćim brodogradilištima, a riječ je o trajektima kapaciteta prijevoza po 600 putnika i 100 automobila.

U splitskom brodogradilištu privode se kraju radovi na trajektu koji će ploviti na liniji Split - Supetar, a isporučit će se Jadroliniji 25. lipnja, kao i trajekt koji se gradi u Brodogradilištu Kraljevica a koji će povezati Zadar i Preko.

Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare održanoj nakon razgovora u Brodosplitu državnog tajnika za more u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branka Bačića s predstavnicima brodograditelja i riječkog brodara.

Bačić je podsjetio kako je Vlada još ranije odlučila da se nastavak gradnje trajekta, vrijednog 5,7 milijuna eura, započetog u brodogradilištu Viktor Lenac dodjeli Brodosplitu odnosno njegovom brodogradilištu specijalnih objekata, dok je posao gradnje trajekta koji se trebao graditi u Trogiru dodijeljen Brodogradilištu Kraljevica.

Predsjednik Uprave Jadrolinije Slavko Lončar kazao je pak da je petogodišnjim programom obnove flote Jadrolinije, vrijednim 114 milijuna eura, predviđena gradnja devet brodova u hrvatskim brodogradilištima te nabavu jednog polovnog broda.

(Hina) xmerc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙