FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 13. lipnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 13. lipnja 2004. (Hina) -

Izbor zanimljivosti iz svijeta

RIM - Dvije žene, ljubavnice policiji su prijavili njihovi ljutiti muževi nakon što su od njih pobjegle s djecom, izvijestila je talijanska državna televizija RAI. Dvije 30-godišnje biseksualke, učiteljica i majka dvoje djece tajno su očijukale mjesecima tijekom kratkih susreta u školi. Kada je jedan od muževa saznao za njihovu ljubavnu vezu, žene su odlučile zajedno pobjeći i povesti sa sobom i djecu. Policija ih je otkrila dva tjedna kasnije u hotelu u južnoj Italiji. Sada su suočene sa optužbom "otmice maloljetnika" i zapostavljanje obiteljskih obveza.

HAMBURG - Festival Europride, jedan od najvažnijih događaja te vrste u kojemu sudjeluju homoseksualci iz cijele Europe, a ove se godine održava u Hamburgu od 4. do 13. lipnja, okupio je oko 360.000 osoba, izvijestili su organizatori. U subotu je održan tradicionalni defile sudionika koji se smatra vrhuncem desetodnevnog festivala. Jedanaesti Europride ove je godine održan pod sloganom "Ljubav ruši prepreke". Ovogodišnji je festival održan pod pokroviteljstvom gradonačelnika Hamburga, demokršćanina Ole von Beusta, koji je otvoreno priznao da je homoseksualac.

HONG KONG - Lov na odbjeglog krokodila u Hong Kongu koštao je gradsku vladu više od 38.000 američkih dolara. Novac je potrošen na postavljanje zamki i raspoređivanje ljudi u ruralnom području nedaleko od granice s Kinom gdje je krokodil bio na slobodi osam mjeseci. Na kraju je krokodila dugačkog 1,5 metar uhvatio lokalni ribar pomoću zamke i svojih ribarskih mreža. Krokodil je postao slavan u Hong Kongu jer je uspješno izbjegavao pokušaje australskog lovca na krokodile Johna Levera i tima kineskih stručnjaka da ga uhvate. Krokodil, za kojeg se vjeruje da je napušteni kućni ljubimac ili bjegunac s krokodilske farme u Kini, sada se nalazi u prihvatilištu za životinje gdje odbija hranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙