FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 23. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 23. svibnja 2004. (Hina) -

Izbor zanimljivosti iz svijeta

BERLIN - Njemački inovator Alex Benkhardt izumio je napravu koja spriječava muškarce da koriste WC stojeći i dosad je prodao 1,6 milijuna uređaja, objavio je njegov menadžer. Ako muškarac uđe u toalet i podigne dasku, uređaj se aktivira i začuje se ženski glas: "Zdravo, što si naumio? Odmah spusti dasku, nećeš obavljati nuždu stojeći...jer ćeš napraviti nered". Izum se zasad prodaje samo u Njemačkoj ali Benkhardt ga namjerava plasirati i na tržište u Velikoj Britaniji, Kanadi i Italiji.

DHAKA - Stotinjak slonova očajnih zbog smrti pripadnika njihova krda kojeg su ubili krivolovci tri je dana žalosno rikalo na juogistoku Bangladeša, izvijestio je bangladeški list. Slonovi su se okupili oko mrtve životinje koja je od srijede, kada je ubijena, ležala u lokvi krvi, piše dnevni list Manabzamin. Žalopojke su oneraspoložile stanovnike sela Ramu u okrugu Cox's Bazar, 290 kilometara jugoistočno od Dhake.

CANNES - Zlatnu palmu na 57. canneskom filmskom festivalu dobio je Amerikanac Michael Moore za dokumentarac "Fahrenheit 9/11", pamflet protiv Busha, a nagradu je posvetio "djeci u Americi i u Iraku i svima na svijetu koji trpe zbog postupaka" Sjedinjenih Država. Moore koji je bio "jako iznenađen" zbog nagrade koju je primio uz bučan pljesak publike, rekao je da će to međunarodno priznanje omogućiti njegovu filmu da se prikazuje u SAD-u, a "američkom narodu da ga vidi".

MADRID - Španjolski princ Felipe i princeza Letizija na dan svoga vjenčanja dobili su u subotu, uz ostale poklone, i zgoditak na lutriji, javio je španjolski državni radio. Naime, jedan od Letizijinih bivših kolega sa televizije, sada umirovljenik, poklonio im je 10 lutrijskih listića. Jedan je od tih listića dobio 12.000 eura, a još jedan, koji je ima broj koji odgovara datumu vjenčanja, osvojio je 60 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙