FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) -

Izbor zanimljivosti iz svijeta

PARIZ - Charles Aznavour, slavni francuski šansonjer, proslavit će u subotu na pozornici Kongresne palače u Parizu svoj 80. rođendan i više od pedeset godina karijere. Osamdesetogodišnji Aznavour, koji je rođen u Parizu 22. svibnja 1924., ima mnoge planove, pa tako kani snimiti novi album u duetima sa svjetski poznatim pjevačima, održati solistički koncert sa simfonijskim orkestrom iz Montreala i priprema "otvoreno pismo mladima koji se bave u ovim poslom". "Prestat ću pjevati kada se više ne budem mogao popeti na pozornicu", izjavio je Aznavour, koji na svom programu ima 740 pjesama, od kojih 350 pjeva na francuskom, a 150 na engleskom jeziku.

ZAGREB - Bilo je jako teško, ali sam se uzdao u Božju providnost i ljudsku dobrotu, izjavio je na tiskovnoj konferenciji u tajništvu Hrvatske biskupske konferencije, nakon povratak s hodočasničkoga pješačkog pohoda od Zagreba do Rima, novinar i urednik Hrvatskoga katoličkog radija Domagoj Pejić. Pejić je 17. travnja krenuo pješice iz Zagreba u Rim kako bi papi Ivanu Pavlu II. čestitao 84. rođendan i zahvalio mu u ime Hrvata katolika za sve što je učinio za hrvatski narod. Na Trg Svetoga Petra u Rimu stigao sam u predvečerje 13. svibnja, rekao je i dodao kako je 19. svibnja na općoj audijenciji čestitao 84. rođendan papi Ivanu Pavlu II.

MADRID - Tristotinjak je osoba u petak na trgu Puerta Del Sol u središtu Madrida na kiši prosvjedovalo protiv kraljevskog vjenčanja španjolskog prijestolonasljednika Felipea i bivše novinarke Letizie Ortiz. U proglasu "Narodnog pokreta protiv kraljevskog vjenčanja" koji okuplja komuniste, feministkinje, zelene, antiglobaliste i republikance upozorava se na "rasipanje novca" i kaže da se "ono što bi trebalo biti građanski brak između dvoje građana prometnulo u grotesknu i jako skupu predstavu uzdizanja najnatražnijih vrijednosti". Dok se održavao prosvjed, španjolski kralj Juan Carlos i kraljica Sofija dočekivali su 350 uglednih uzvanika na gala večeri u palači Prado nedaleko od Madrida koji će u subotu sudjelovati na vjenčanju prijestolonasljednika Felipea i Letizie Ortiz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙