FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) -

Izbor zanimljivosti iz svijeta

SINGAPUR - Singapurski 12-godišnjak uspio je u jednom mjesecu "natući" čak pet tisuća singapurskih dolara (gotovo 18 tisuća kuna) telefonskog računa, provodeći dane na chat linijama. Oba roditelja radila su do kasno u noć, a njihovom je sinu jedini prijatelj bio televizor. Njegov kompjuter nije radio, pa nije mogao igrati igrice, a kako su mu roditelji branili kasne izlaske navalio je na telefon. Ta mu je naprava uskoro postala opsesijom, a u razgovorima sa strancima, telefonom ili mobitelom svojih roditelja, dnevno je provodio oko tri sata. Kako bi podmirio račun otac je posudio novac, a dugove još uvijek vraća.

WASHINGTON - Farmeri i političari iz zapadnog dijela Sjedinjenih američkih država zalažu se da se grizli medvjedi maknu s popisa zaštićenih vrsta, tvrdeći da se njihov broj povećao, izvijestio je Washington Post. Od 1975 kada je u SAD-u - izuzevši Aljasku, grizlija bilo manje od 200, broj tih životinja popeo se na 1.200. Taj je broj i dalje malen u usporedbi s 50 tisuća grizli medvjeda, koliko ih je bilo na Divljem zapadu u 19. stoljeću. Farmeri u Wyomingu žale se da su grizliju prošle godine usmrtili i pojeli 92 telića, 29 janjaca, 11 krava i vola. Zaštitnici okoliša se boje da je još prerano za uklanjanje tih medvjeda s liste zaštićenih životinja. U Kanadi i na Aljasci oni nisu zaštićeni i može ih se loviti uz posebne dozvole. Na Aljasci, koja je odvojena od ostalih saveznih država i danas ima oko 35 tisuća grizlija.

PARIZ - Njemačka redovnica iz prošlog stoljeća, čija je krvava vizija Isusove smrti nadahnula Mela Gibsona za film "Pasija", uskoro će biti beatificirana, objavili su predstavnici Katoličke crkve. Anne Catherine Emmerich, boležljiva mistična časna sestra koja je živjela od 1774. do 1824., već je dosegla gotovo kultni status među tradicionalnim rimokatolicima zbog knjige "Bolna muka Gospodina Našega Isusa Krista", u kojoj je Gibson pronašao jezive detalje nezapisane u Evanđeljima. Vatikan je izjavio da će papa Ivan Pavao II. redovnicu beatificirati zbog uzornog i kreposnog života. No, ceremonija beatifikacije 3. listopada sigurno će pridonijeti publicitetu knjige, koju neki kritičari proglašavaju srednjovjekovnom i antisemitskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙