FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENIJA POZDRAVILA ODLUKU COREPER-A

LJUBLJANA,10. lipnja 2004.(Hina) - Slovenija je pozdravila prijedlogodbora stalnih predstavnika EU-a (COREPER) da se na summitu EU-aidućeg tjedna u Bruxellesu zaključak o suspenziji primjeneekološko-ribolovne zone u Jadranu uključi u dokument o statusuHrvatske kao kandidatkinje za punopravno članstvo i početku pregovoras početkom iduće godine.
LJUBLJANA,10. lipnja 2004.(Hina) - Slovenija je pozdravila prijedlog odbora stalnih predstavnika EU-a (COREPER) da se na summitu EU-a idućeg tjedna u Bruxellesu zaključak o suspenziji primjene ekološko-ribolovne zone u Jadranu uključi u dokument o statusu Hrvatske kao kandidatkinje za punopravno članstvo i početku pregovora s početkom iduće godine.

"Sva slovenska stajališta bila su prihvaćena i tako je potvrđen trilateralni dogovor da zona neće vrijediti do zajedničkog dogovora", izjavio je državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova Andrej Logar.

Ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da spomenuta zona ne može vrijediti dok tri uključene strane o tome ne postignu sporazum.

"Hrvatska zona u Jadranu ne vrijedi za članice Europske unije, dakle ne vrijedi niti za Sloveniju", izjavio je Rupel.

Slovenski mediji ocjenjuju kako prijedlog COREPER-a jasnije jamči Sloveniji da neće biti oštećena u ostvarivanju svojih prava na moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙