FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SLOVENIJA ĆE U PITANJU ČLANSTVA HRVATSKE U EU MORATI POŠTIVATI STAV JAČIH ČLANICA

ZAGREB,7. lipnja(Hina) - Slovenija će morati poduprijeti ulazakHrvatske u EU ako to učini Italija, koja je u sporu oko hrvatskeribolovno-ekološke zone na Jadranu bila na slovenskoj strani,konstatira mariborska "Večer".
ZAGREB,7. lipnja(Hina) - Slovenija će morati poduprijeti ulazak Hrvatske u EU ako to učini Italija, koja je u sporu oko hrvatske ribolovno-ekološke zone na Jadranu bila na slovenskoj strani, konstatira mariborska "Večer".

Reakcije na odgodu primjene ribolovno-ekološke zone u Jadranu bile su tipične iako se ne bi moglo reći da je Hrvatska odnijela pobjedu u pregovorima i Italija profitirala dok je Slovenija ostala praznih ruku, kao što tvrdi "Vjesnik", napominje mariborski list.

Nije istina ni da Slovenija drži u šahu Hrvatsku kao što tvrde slovenski političari, upozorava "Večer", ističući da zapravo Hrvatsku u šahu drži Italija koja je nekoć bila u takvoj poziciji u odnosu na Sloveniju.

Bilo bi pametno konačno priznati bitnu razliku između Italije i Slovenije, a to je da je Italija velika država - doduše, manje važna nego što bi sama željela, zaključuje mariborski list.

Slovenija je pak mala država, ali se također zamišlja važnijom nego što jest. Slovenski premijer Anton Rop vrlo je tajanstven i nepopustljiv u najnovijim izjavama o Hrvatskoj ali će u drugoj polovini lipnja i sam morati signalizirati zeleno svjetlo ako se jake članice EU-a suglase da Hrvatska može postati kandidatkinjom za članstvo u Uniji, zaključuje "Večer".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙