FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REUTERS: PREGOVORI EU S HRVATSKOM POČETKOM 2005.

BRUXELLES, 9. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Čelnici Europske unijeporučit će idući tjedan Hrvatskoj da otvaranje pregovora o punopravnomčlanstvu očekuju početkom 2005. godine, prema prijedlogu zaključaka zasummit koje u srijedu prenosi Reuters.
BRUXELLES, 9. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Čelnici Europske unije poručit će idući tjedan Hrvatskoj da otvaranje pregovora o punopravnom članstvu očekuju početkom 2005. godine, prema prijedlogu zaključaka za summit koje u srijedu prenosi Reuters.

"Europsko vijeće odlučilo je sazvati bilateralnu međuvladinu konferenciju s Hrvatskom početkom 2005. kako bi započelo pregovore", navodi se u prijedlogu zaključaka za summit, koji bi veleposlanici EU trebali prihvatiti u četvrtak.

Nizozemski veleposlanik pri EU Tom de Bruijn, čija zemlja 1. srpnja preuzima rotirajuće predsjedništvo EU, rekao je ranije kako očekuje da će pregovori s Hrvatskom početi do kraja ove godine.

"Očekujem da će Vijeće odlučiti da pregovori s Hrvatskom započnu do kraja nizozemskog predsjedništva", rekao je Tom de Bruijn na radnom doručku u organizaciji Centra za europsku politiku.

Dužnosnici su, međutim, kasnije pojasnili da je pritom mislio na dovršetak procesa screeninga hrvatskih zakona, odnosno analize njihove usklađenosti s pravnom stečevinom Europske unije (acquis communautaire), navodi Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙