FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UVEDENA JEDINSTVENA ZDRAVSTVENA ISKAZNICA U 13 ZEMALJA ČLANICA EU-A

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Jedinstvena zdravstvena iskaznicauvedena je u utorak u 13 zemalja članica EU-a kako bi se pojednostaviopostupak dobivanja zdravstvene zaštite u drugoj zemlji članici.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Jedinstvena zdravstvena iskaznica uvedena je u utorak u 13 zemalja članica EU-a kako bi se pojednostavio postupak dobivanja zdravstvene zaštite u drugoj zemlji članici.

Očekuje se da će do kraja 2005. sve države EU-a koristiti tu zdravstvenu iskaznicu, a u utorak je uvedena u Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Španjolskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Irskoj, Švedskoj, Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Estoniji i Sloveniji.

Jedinstvena zdravstvena iskaznica zamijenit će dosadašnji obrazac koji se trebao ispunjavati prije odlaska u druge države EU-a i vrijedio je u slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći. Kako se vjeruje, nova zdravstvena iskaznica smanjit će birokratske prepreke građanima koji putuju unutar EU-a u dobivanju zdravstvene zaštite i ubrzat će refundaciju troškova onima koji su sami platili pregled.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙