FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA SNAZI SPORAZUM O PARTNERSTVU EU I EGIPTA

BRUXELLES, 1. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Sporazum o partnerstvu izmeđuEgipta i Europske Unije (EU) danas je stupio na snagu, otvorivši vrataprogresivnoj liberalizaciji trgovine, tržišta usluga i kapitala te ubudućnosti osnivanju slobodne trgovinske zone.
BRUXELLES, 1. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Sporazum o partnerstvu između Egipta i Europske Unije (EU) danas je stupio na snagu, otvorivši vrata progresivnoj liberalizaciji trgovine, tržišta usluga i kapitala te u budućnosti osnivanju slobodne trgovinske zone.

EU je glavni trgovinski partner Egipta, s trgovinom vrijednom 5,1 milijardu dolara godišnje. EU je ujedno i najveći ulagač u tu zemlju.

Sporazum o partnerstvu bio je potpisan još 25. svibnja 2001. Dijelom je njegova primjena započela početkom godine i to na komercijalnoj razini, dok se čekala ratifikacija u europskim nacionalnim parlamentima.

On je dio sveobuhvatnijeg projekta pod nazivom Euro-mediteransko partnerstvo između EU i 12 država oko Mediterana, čiji je cilj uspostava zone slobodne trgovine oko 2010.

EU je dodijelila ukupno 250 milijuna eura za program modernizacije egipatske industrije, kako bi se ta zemlja pripremila, ponajprije mali i srednji poduzetnici, za otvaranje tržišta, ukidanje carina i povećanu konkurenciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙