FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO SASTANAK PRIVREMENOG ODBORA

ZAGREB,26. svibnja(Hina) - Predstavnici Hrvatske i Europske komisijesastali su u srijedu u Zagrebu kako bi razmotrili dosadašnju provedbuPrivremenog sporazuma između EU-a i Hrvatske.
ZAGREB,26. svibnja(Hina) - Predstavnici Hrvatske i Europske komisije sastali su u srijedu u Zagrebu kako bi razmotrili dosadašnju provedbu Privremenog sporazuma između EU-a i Hrvatske.

To je treći godišnji sastanak Privremenog odbora za nadziranje primjene i provedbe Privremenog sporazuma o trgovinskim i s njima povezanim pitanjima između Hrvatske i EU-a.

Privremeni sporazum je potpisan istodobno kada i Sporazum o stabilizaciji i pridruživaju (SSP) s ciljem da se premosti razdoblje od potpisivanja SSP-a do njegova stupanja na snagu, to jest dok se ne obavi ratifikacija.

Predsjednica Odbora s hrvatske strane je ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, a ispred Europske komisije predsjedava direktor za zapadni Balkan u Općoj upravi za vanjske poslove Reinhardt Priebe.

Na sastanku, koji će trajati cijeli dan, razmotrit će se čitav niz političkih i gospodarskih pitanja s naglaskom na usklađivanje zakonadavstva i trgovinu. Na kraju sastanka predviđena je konferencija za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙