FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stolovi o osiguranju održivosti okoliša i globalnoj suradnji milenijske deklaracije

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Okrugli stolovi o osiguranjuodrživosti okoliša te o globalnoj suradnji - četvrti i peti u nizuMilenijskih ciljeva razvoja u Hrvatskoj iz Milenijske deklaracijeUN-a, koji zajednički organiziraju Ured stalnog predstavnika ProgramaUN-a za razvoj (UNDP) i Ministarstvo vanjskih poslova - održani sudanas u Zagrebu.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Okrugli stolovi o osiguranju održivosti okoliša te o globalnoj suradnji - četvrti i peti u nizu Milenijskih ciljeva razvoja u Hrvatskoj iz Milenijske deklaracije UN-a, koji zajednički organiziraju Ured stalnog predstavnika Programa UN-a za razvoj (UNDP) i Ministarstvo vanjskih poslova - održani su danas u Zagrebu.

Na skupu sudjeluju predstavnici ministarstava i drugih državnih institucija, tvrtki te nevladinih udruga.

Zaključci s današnjeg skupa te sa dodatnog okruglog stola o osiguranju održivosti okoliša, koji će biti održan idući tjedan, bit će poslani Vladi radi izrade nacionalnog izvješće iz osam područja razvoja za Milenijsku deklaraciju UN-a, koju bi pak Vlada trebala izraditi do rujna ove godine i dostaviti glavnom tajniku UN-a Kofi Annanu.

Radi ostvarivanja osam Milenijskih ciljeva razvoja do 2015. dosad su održani okrugli stolovi o ravnopravnosti među spolovima, osiguranju kvalitetnog obrazovanja te borbi protiv AIDS-a i drugih zaraznih bolesti.

Također sutra će se održati okrugli stol o reduciranju i suzbijanju siromaštva, a početkom idućeg tjedna o smanjenju stope smrtnosti djece i poboljšanje zdravlja majki.

Na 55. Milenijskom zasjedanju Opće skupštine UN-a 2000., 189 država jednoglasno je prihvatilo Milenijsku deklaraciju, koja utvrđuje ciljeve na pojedinim područjima od interesa za države članice.

Svaka država koja se obvezala ispuniti Milenijsku deklaraciju, pa tako i Hrvatska, počet će proces ispunjavanja Milenijskih ciljeva razvoja sastavljanjem izvješća u kojem će navesti prioritete koje će ostvariti do 2015.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙