FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OKRUGLI STOL "OSIGURANJE KVALITETNOG OBRAZOVANJA U HRVATSKOJ"

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Drugi u nizu okruglih stolova o"Milenijskim ciljevima razvoja u Hrvatskoj", koji organiziraju Uredstalnog predstavnika Programa UN-a za razvoj i Ministarstvo vanjskihposlova, danas je pod nazivom "Osiguranje kvalitetnog obrazovanja uHrvatskoj" u hotelu "Panorami" okupio tridesetak predstavnikaosnovnoškolskoga, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Drugi u nizu okruglih stolova o "Milenijskim ciljevima razvoja u Hrvatskoj", koji organiziraju Ured stalnog predstavnika Programa UN-a za razvoj i Ministarstvo vanjskih poslova, danas je pod nazivom "Osiguranje kvalitetnog obrazovanja u Hrvatskoj" u hotelu "Panorami" okupio tridesetak predstavnika osnovnoškolskoga, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja.

Načelnik Odjela za UN pri Ministarstvu vanjskih poslova Ranko Vilović podsjetio je kako je na Milenijskom zasjedanju Opće skupštine UN-a u rujnu 2000. jednoglasno prihvaćena Milenijska deklaracija, kojom su utvrđeni ciljevi u pojedinim područjima važni za sve države članice. Jedan od ciljeva je osiguranje osnovnoškolskog obrazovanja, o čemu danas raspravljaju sudionici skupa.

Voditeljica projekta Milenijskih ciljeva razvoja Helena Gorančić-Lazetić preporučila je da se taj cilj, ako je ispunjen, preoblikuje, odnosno utvrde podciljevi, kao što su, primjerice, provedba obrazovnih reforma.

Obrazovanje bi, po mišljenju državnog tajnika za visoko obrazovanje i tehnologiju Jurja Božičevića, trebalo omogućiti puninu razvoja pojedinca i svih dijelova društva, a ne kao danas kad se pojedinac obrazuje samo u đačkoj dobi.

Ustvrdivši kako je infomacijska tehnologija u nas na vrlo primitivnoj razini, Božičević je istaknuo kako treba primijeniti sve moguće načine učenja i razvijati softvere.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙