FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zaključci okruglog stola o ravnopravnosti spolova

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Na okruglom stolu o ravnopravnostimeđu spolovima danas su usvojeni zaključci koji će biti upućeni Vladiradi izrade hrvatskog nacionalnog izvješća o implementaciji ciljevaravnopravnosti među spolovima za Milenijsku deklaraciju, koje će urujnu biti predano glavnom tajniku UN-a Kofi Annanu.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Na okruglom stolu o ravnopravnosti među spolovima danas su usvojeni zaključci koji će biti upućeni Vladi radi izrade hrvatskog nacionalnog izvješća o implementaciji ciljeva ravnopravnosti među spolovima za Milenijsku deklaraciju, koje će u rujnu biti predano glavnom tajniku UN-a Kofi Annanu.

Sudionici okruglog stola - predstavnici Hrvatskog sabora, Vlade, državne uprave, nevladinog sektora i znanstvenih institucija, u zaključcima navode potrebu uvođenja rodno osjetljivog obrazovanja u obrazovanje, od dječjih vrtića do fakulteta, odnosno promjenu programa i njezinu provedbu u skladu s rodnom osjetljivošću.

Jedan od zaključaka je povećanje političke participacije žena na državnoj i lokalnoj razini te zastupljenosti žena na mjestima donošenja odluka. Među zaključcima je i suzbijanje svih oblika nasilja nad ženama, usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života žena, rodno osjetljiva medijska scena, participacija žena na tržištu rada, statistička usklađenost pokazatelja te decentralizacija vlasti.

Okrugli stol "Ravnopravnost među spolovima" organizirao je Vladin Ured za ravnopravnost spolova u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i Međunarodnom organizacijom za razvoj (UNDP).

Prije četiri godine je 189 država, među kojima i Hrvatska, potpisalo Milenijsku deklaraciju s osam ciljeva, među kojima je i promicanje ravnopravnosti spolova i osnaživanje žena, koji se žele postići do 2015. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙