FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PEKING: KONFERENCIJA O MOGUĆNOSTIMA KORIŠTENJA VODIKA KAO GORIVA

PEKING, 25. svibnja 2004. (Hina/dpa) - U kineskom glavnom graduPekingu u utorak se održava globalna konferencija "Hyforum 2004", nakojoj više od 700 vladinih dužnosnika, industrijalaca i znanstvenikaraspravlja o mogućnostima korištenja vodika kao alternativnog izvoraenergije za budućnost.
PEKING, 25. svibnja 2004. (Hina/dpa) - U kineskom glavnom gradu Pekingu u utorak se održava globalna konferencija "Hyforum 2004", na kojoj više od 700 vladinih dužnosnika, industrijalaca i znanstvenika raspravlja o mogućnostima korištenja vodika kao alternativnog izvora energije za budućnost.

Potpredsjednik Međunarodnog foruma za vodikovu energiju Carl-Jochen Winter izjavio je da su unatoč određenom napretku mnoga tehnička pitanja glede proizvodnje i transporta vodika ostala neriješena.

"Ovdje u Kini tržište automobila razvija se nevjerojatnom brzinom, a opskrba naftom sve više ovisi o uvozu", rekao je profesor Herbert Kohler, zadužen za pitanja okoliša u DaimlerChrysleru, glavnom sponzoru konferencije.

"To je izazov za sve nas i moramo raditi zajedno kako bismo razvili sveobuhvatnu energetsku strategiju za očuvanje održivog rasta industrije motornih vozila i omogućavanje pojačane zaštite okoliša", dodao je Kohler.

Kina je s 1,3 milijarde stanovnika najnaseljenija zemlja na svijetu i ima jednu od najdinamičnijih svjetskih ekonomija.

Među temama konferencije su korištenje vodika kao automobilskog goriva, politika vlada i tehnološke inovacije.

Organizatori su rekli da je cilj konferencije pokušati formulirati najbolji dugoročni prijelaz od fosilskih goriva do obnovljivih izvora energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙