FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPREZNA TRGOVINA NA EUROPSKIM TRŽIŠTIMA PRED GOVOR GREENSPANA

LONDON, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama danas jeprevladavala oprezna trgovina pred očekivani govor predsjednikaameričke središnje banke Alana Greenspana, a burzovni indeksi bili sui pod pritiskom snižavanja investicijskog rejtinga dionicama Alstoma.
LONDON, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama danas je prevladavala oprezna trgovina pred očekivani govor predsjednika američke središnje banke Alana Greenspana, a burzovni indeksi bili su i pod pritiskom snižavanja investicijskog rejtinga dionicama Alstoma.

Do podneva je tako frankfurtski DAX indeks oslabio blagih 0,03 posto, na 4.016 bodova. Londonski Ftse indeks istodobno je ojačao 0,1 posto, na 4.496 bodova.

Trgovci i ulagači iščekuju s nestrpljenjem govor Greenspana na Međunarodnoj monetarnoj konferenciji danas u Londonu, u potrazi za signalima koji bi ukazivali na smjer kretanja američkih kamatnih stopa.

Najveća gubitnica bila je dionica francuske inženjerske tvrtke Alstom, oslabivši čak šest posto, jer joj je snižen investicijski rejting. Dionica njemačke softverske kompanije SAP, pak, ojačala je 0,2 posto nakon što je Microsoft objavio da su propali pregovori o njihovu spajanju.

"Ti razgovori vjerojatno će potaknuti špekulacije o spajanjima u tom sektoru. Dvije tvrtke, Business Objects i Sage najosjetljivije su na ponude za preuzimanjem", izjavio je jedan trgovac u Londonu. Njihove dionice ojačale su 3,7, odnosno 1,2 posto.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je ojačao 0,7 posto, na 11.521 bod, premašivši tako granicu od 11.500 bodova po prvi puta od 6. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙