FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLABA TRGOVINA DIONICAMA, VEĆINA BURZI ZATVORENA

LONDON, 31. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Trgovanje na europskimburzama danas je slabo, budući je većina zatvorena zbog nacionalnihpraznika, a pod najvećim pritiskom našle su se dionice talijanskogFiata zbog ostavke njegova izvršnog direktora.
LONDON, 31. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Trgovanje na europskim burzama danas je slabo, budući je većina zatvorena zbog nacionalnih praznika, a pod najvećim pritiskom našle su se dionice talijanskog Fiata zbog ostavke njegova izvršnog direktora.

Budući je državni praznik u Njemačkoj, promet na Frankfurtskoj burzi bio je slab, a vrijednost DAX indeksa ojačala je 0,4 posto, na 3.918 bodova. Talijanski MIB spustio se 0,25 posto. Londonska burza danas ne radi.

Najveća gubitnica bila je dionica talijanskog industrijskog koncerna Fiata, oslabivši 3,3 posto, nakon što je njegov izvršni direktor Giuseppe Morchio dao ostavku na svoju funkciju. Na to se odlučio u znak prosvjeda zbog postavljanja Ferrarijeva čelnika Luce di Montezemoloa na mjesto predsjednika uprave.

Vijesti tijekom vikenda o napadu terorista al-Qaede na naftni kompleks u Saudijskoj Arabiji, u kojem je život izgubilo 22, uglavnom stranih državljana, stvara zabrinutost da će cijene nafte snažno skočiti kad se ponovno u utorak otvore američka tržišta. U ponedjeljak je u SAD-u također državni praznik. No, izgledi za rastom cijena podigli su cijene dionica naftnih kompanija, poglavito francuskog Totala i talijanskog ENI-ja.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks je oslabio 0,7 posto, na 11.236 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙