FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Jadranski sabor o odgodi primjene ribolovno-ekološke zone

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Vodstvo Jadranskog sabora, prošlegodine u Zadru utemeljene političke stranke, i Otočnog sabora,nestranačke udruge, drže da je odluka o odgodi primjeneribolovno-ekološke zone ozbiljna povrjeda krupnih nacionalnihinteresa.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Vodstvo Jadranskog sabora, prošle godine u Zadru utemeljene političke stranke, i Otočnog sabora, nestranačke udruge, drže da je odluka o odgodi primjene ribolovno-ekološke zone ozbiljna povrjeda krupnih nacionalnih interesa.

To je gotovo ravno izdaji nacionalnih interesa, kazao je predsjednik Jadranskog sabora Zlatko Sorić na današnjoj konferenciji za novinare.

Sorić je zatražio od svih, kako je rekao, intelektualaca, umjetnika i saborskih zastupnika iz priobalja da ustanu i reagiraju na prošlotjednu saborsku odluku te se zauzeo da se o primjeni Zakona o ribolovno-ekološkoj zoni raspiše referendum.

Što je se Jadranskog sabora tiče, nastavio je Sorić, mi smo prije mjesec dana prikupili 2500 potpisa u kojima se traži neodgodiva primjena ribolovno-ekološke zone.

Na današnjoj konferenciji za novinare osim predstavnika Jadranskog sabora bili su i predstavnici Dalmatinske akcije, Jadranskih socijaldemokrata iz Splita, udruge Ekokvarnera, predstavnici Zelenih te neki nezavisni vijećnici zadarskoga Gradskog vijeća.

Na konferenciji je rečeno da se vrijednost ribe u ekološko-ribolovnom pojasu na Jadranu mjeri stotinama milijuna eura, ali da pola toga love Talijani. Odgodom primjene ribolovno-ekološke zone posebno su oštećeni Zadar i zadarsko područje gdje se, kako se čulo na konferenciji za novinare, proizvede, ulovi i proda polovica hrvatskog ulova ribe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙