FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: UZBUNA ZBOG NACIONALNIH OBILJEŽJA SRBA U HRVATSKOJ

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Gotovo idiličnim odnosima izmeđuhrvatske Vlade i srpske manjine u Hrvatskoj zaprijetilo je ponovnorazbuktavanje starih sporova, bilježi sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Gotovo idiličnim odnosima između hrvatske Vlade i srpske manjine u Hrvatskoj zaprijetilo je ponovno razbuktavanje starih sporova, bilježi sarajevsko "Oslobođenje".

"Dio nacionalno ostrašćene javnosti uzbunila je vijest da se priprema osnivanje koordinacijskog tijela srpske manjine na državnoj razini, koje bi trebalo objediniti postojeća županijska vijeća", tumači sarajevski list.

"Sve to možda i ne bi pobudilo veću pozornost da istodobno nije objavljeno da će na osnivačkoj skupštini koordinacije biti donesene i odluke o himni, zastavi i grbu srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj", dodaje "Oslobođenje".

Dodatni povod za reakcije bila je izjava predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca da će se kao "prijelazno" rješenje na skupovima Srba u Hrvatskoj izvoditi "Bože pravde", primjećuje list, zaključujući kako se "pokazalo da su rane prošlog rata, unatoč protoku gotovo deset godina, i dalje otvorene, da ima onih koji jednostavno nisu spremni ni za oprost, ni za suživot".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙