FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČOVIĆ OČEKUJE DOGOVOR O NAZOČNOSTI PREMIJERA NA BUDUĆIM SJEDNICAMA MEĐUDRŽAVNOGA VIJEĆA ZA SURADNJU RH I BIH

MOSTAR, 6. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski član bosanskohercegovačkogPredsjedništva dr. Dragan Čović izjavio je kako očekuje da će se nasutrašnjem sastanku Međudržavnog vijeća za suradnju Republike Hrvatskei BiH koji se održava u Zagrebu, postići dogovor da na budućimsjednicama sudjeluju premijeri dviju država kako bi se osiguralaučinkovitija provedba dogovorenog.
MOSTAR, 6. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski član bosanskohercegovačkog Predsjedništva dr. Dragan Čović izjavio je kako očekuje da će se na sutrašnjem sastanku Međudržavnog vijeća za suradnju Republike Hrvatske i BiH koji se održava u Zagrebu, postići dogovor da na budućim sjednicama sudjeluju premijeri dviju država kako bi se osigurala učinkovitija provedba dogovorenog.

"Dosad nismo imali provedivost odluka koje smo potpisivali na sjednicama Međudržavnog vijeća za suradnju jer nisu nazočili predsjednici Vlada na koje se odnosi operativni dio posla. Očekujem da ćemo se dogovoriti da ubuduće premijeri ravnopravno sudjeluju u radu vijeća", rekao je Čović u telefonskoj izjavi.

Kako se očekuje, članovi Međudržavnog vijeća za suradnju potpisat će sutra na završetku sastanka u Zagrebu dva nova dokumenta o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i provedbi sudbenih odluka čime će se znatno olakšati gospodarska i pravosudna suradnja.

Prije devetog sastanka Međudržavnog vijeća za suradnju predviđen je bilateralni susret izaslanstava koje će predvoditi hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i članovi Predsjedništva Dragan Čović i Borislav Paravac.

Na sastanku će se potaknuti i rješavanje pitanja imovinsko-pravnih odnosa, granična pitanja i konačno uređenje statusa luke Ploče, potvrdio je hrvatski član Predsjedništva BiH. Uređenje imovinsko-pravnih odnosa, prije svega nekretnina dviju država, dosad je bilo na čekanju zbog čega je međusobna, a ponajprije gospodarska suradnja, bila slabija od moguće.

Na dnevnom redu zagrebačkog sastanka, prema Čovićevim riječima, naći će se i granična pitanja, prije svega ono vezano za izgradnju zaobilaznice oko Kostajnice. Bosanskohercegovačke vlasti potaknut će razgovore o projektu gradnje Jadransko-jonske autoceste koja bi jednim dijelom mogla prolaziti i kroz južni dio BiH te cestovnog koridora Vc oko kojega su zastale pripreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙