FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U MOSTARU OTVORENA IZLOŽBA "IZAZOV KRAVATE"

MOSTAR, 4. lipnja 2004. (Hina) - U sklopu kulturne manifestacije "DaniMatice hrvatske Mostar 2004", u četvrtak navečer u tome je graduotvorena likovna izložba "Izazov kravate" na kojoj 36 umjetnika izHrvatske i Bosne i Hercegovine predstavlja "umjetnički izričaj kravatekao izvornog i prepoznatljivog hrvatskog proizvoda".
MOSTAR, 4. lipnja 2004. (Hina) - U sklopu kulturne manifestacije "Dani Matice hrvatske Mostar 2004", u četvrtak navečer u tome je gradu otvorena likovna izložba "Izazov kravate" na kojoj 36 umjetnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine predstavlja "umjetnički izričaj kravate kao izvornog i prepoznatljivog hrvatskog proizvoda".

Izložba, koja će se u Mostaru moći vidjeti do 12. lipnja, ostvarena je u suradnji i suorganizaciji "Academie Cravatica" iz Zagreba.

Izložbu je otvorio generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Ratko Maričić, a u prigodnom govoru akademik Tonko Maroević je rekao kako je tema kravate nacionalna, jer joj je postanak vezan uz hrvatski narod, ali i univerzalna, jer joj je upotreba rasprostranjena diljem svijeta.

"Kravata simbolički ima veliko značenje, ona je znak poštovanja sredini i ljudima s kojima se srećemo", kazao je akademik Maroević.

Nakon otvaranja likovne izložbe upriličena je u Mostaru i književna večer akademika Maroevića koji je čitao svoje pjesme i izvatke iz svojih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙