FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

3. MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJIH KAZALIŠTA: NAGRADE GLUMCIMA I KAZALIŠTU "ŽARU PTICA"

BANJA LUKA, 30. svibnja 2004. (Hina) - Gradsko kazalište "Žar ptica"iz Zagreba svojom predstavom "Bajka o ribaru i ribici" osvojilo je trivisoka priznanja u sklopu Trećega međunarodnog festivala dječjihkazališta koji je u subotu završen u Banjaluci.
BANJA LUKA, 30. svibnja 2004. (Hina) - Gradsko kazalište "Žar ptica" iz Zagreba svojom predstavom "Bajka o ribaru i ribici" osvojilo je tri visoka priznanja u sklopu Trećega međunarodnog festivala dječjih kazališta koji je u subotu završen u Banjaluci.

Nagradu za najbolju scenografiju osvojili su Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić za scenski projekt u predstavi zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptica', a za najbolje glumačke kreacije nagrađeni su zagrebački glumci Ana Karić i Enes Kišević.

"Bajka o ribaru i ribici", koju je oko 400 posjetitelja nagradilo dugotrajnim ovacijama na otvorenoj sceni, zaključila je petodnevni Festival u kojem su sudjelovali teatri iz Bugarske, Češke, Poljske, Francuske, Slovenije, Srbije i Crne Gore te Federacije Bosne i Hercegovine.

U predstavi su se, osim nagrađenih, banjalučkoj publici predstavili i mladi glumci Maja Kovač i Aleksandar Antić, a na scenu Gradskog kazališta "Žar ptica" ovo Puškinovo djelo postavio je redatelj Robert Valtl.

Ocjenjivački sud Trećeg Međunarodnog festivala dječjih kazališta činili su redatelj Hartmut Topf (Berlin), te književnici Ljubivoje Ršumović (Beograd) i Ranko Risojević (Banjaluka) .

Čestitajući zagrebačkim umjetnicima na osvojenim priznanjima, generalni konzul Republike Hrvatske u Banjaluci Ivan Lepoglavec je naglasio da su za njihovo gostovanje na ovom Festivalu posebno zaslužni umjetnička rukovoditeljica zagrebačkog kazališta Marija Sekelez i direktor banjalučkog Dječjeg kazališta Predrag Bjelošević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙