FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZASTUPNIK HDZ-a: U LIPNJU OSNUTAK HRVATSKOG BLOKA U BIH

MOSTAR, 29. svibnja 2004. (Hina) - Početkom lipnja u Bosni iHercegovini utemeljit će se Hrvatski blok, nova politička strankasastavljena od skupine bivših dužnosnika HDZ-a Bosne i Hercegovinenezadovoljnih politikom koju provodi vladajuća strankabosanskohercegovačkih Hrvata.
MOSTAR, 29. svibnja 2004. (Hina) - Početkom lipnja u Bosni i Hercegovini utemeljit će se Hrvatski blok, nova politička stranka sastavljena od skupine bivših dužnosnika HDZ-a Bosne i Hercegovine nezadovoljnih politikom koju provodi vladajuća stranka bosanskohercegovačkih Hrvata.

Takvu je informaciju potvrdio Ivan Baćak, zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Federacije BiH koji će i sam pristupiti novoj stranci.

Utemeljiteljska skupština sestrinske stranke Hrvatskog bloka Ivića Pašalića održat će se 5. lipnja u Mostaru, samo dan poslije HDZ-ova Središnjeg odbora na kojemu se očekuju nove snažne riječi kritika prema čelništvu stranke.

"Mi želimo da se čuje glas nove generacije, a popunjavamo prazninu na političkome centru i desnome centru koju je HDZ napustio a to je nacionalna homogenizacija i administrativna decentralizacija", rekao je Baćak u izjavi za medije.

Hrvatski blok time će doći na političku scenu Bosne i Hercegovina pola godine nakon što je najavljeno njegovo osnivanje na proteklim izborima za Hrvatski sabor kada se nemali broj Hrvata iz BiH i HDZ-ovaca, predvođenih federalnim zastupnikom Ivanom Baćkom i bivšim dopredsjednikom HDZ-a BiH Markom Tokićem, opredijelio za listu za dijasporu Hrvatskog bloka Ivića Pašalića.

Pašalićev dolazak na utemeljiteljsku skupštinu HB-a u Bosni i Hercegovini nije potvrđen ali je sigurno da će doći njegovi sljedbenici Mirko Čondić, Branimir Lukšić, Venera Kordić, Milan Kovač, Zdravka Bušić, Krunoslav Gašparić.

Baćak je najavio da će Hrvatski blok nastupiti na predstojećim općinskim izborima i oživjeti ideju Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙