FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK OČEKUJE OD RUSIJE UKIDANJE ZABRANE UVOZA MESA U ROKU DVA DANA

BRUXELLES, 4. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija danas jeobjavila da očekuje od Rusije da ukine zabranu uvoza mesa iz Europskeunije (EU) u roku od nekoliko sati do dva dana, nakon razgovorapredsjednika Komisije Romana Prodija i ruskog premijera MikhailaFradkova.
BRUXELLES, 4. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija danas je objavila da očekuje od Rusije da ukine zabranu uvoza mesa iz Europske unije (EU) u roku od nekoliko sati do dva dana, nakon razgovora predsjednika Komisije Romana Prodija i ruskog premijera Mikhaila Fradkova.

"Premijer je prihvatio naša stajališta i obećao da će ruska vlada zaustaviti ta ograničenja te dozvoliti da se odsada trgovina prehrambenim proizvodima nastavi slobodno odvijati", rekao je glasnogovornik Komisije Reijo Kemppinen na novinskoj konferenciji.

Rusija je obustavila uvoz mesa iz EU zbog ustrajanja službene Moskve da zemlje EU-a počnu koristiti jedinstveni veterinarski certifikat od ovog mjeseca. Ruska veterinarska služba prestala je potpisivati certifikate pojedinih europskih zemalja u utorak, što je rezultiralo obustavom uvoza.

Kemppinen je rekao da je Prodi predložio da se u pregovorima riješi taj problem do kraja rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙