FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PALESTINCI OSUĐUJU AKCIJU U RAFAHU

RAMALAH, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Palestinske vlasti nazvale su uutorak "ratom do istrebljenja" izraelsku operaciju koja se provodi uRafahu, u pojasu Gaze, optuživši vojsku da ondje provodi "ratnezločine".
RAMALAH, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Palestinske vlasti nazvale su u utorak "ratom do istrebljenja" izraelsku operaciju koja se provodi u Rafahu, u pojasu Gaze, optuživši vojsku da ondje provodi "ratne zločine".

Nabil Abu Rudeina, glavni savjetnik palestinskog čelnika Jasera Arafata pozvao je međunarodnu zajednicu i Vijeće sigurnosti UN-a "da hitno interveniraju radi okončanja masakra i razaranja koje provodi Izrael".

"Osuđujemo ratne zločine koji se nastavljaju u Rafahu i zahtijevamo od američke administracije i Četvorice (SAD, EU, Rusija i UN) da natjeraju Izrael da prekine započeto", kazao je palestinski ministar zadužen za pregovore Saeb Erakat.

Izrael tvrdi da trenutnom operacijom želi srušiti tunele koji služe za krijumčarenje oružja iz Egipta i proširiti zonu sigurnosti koju kontrolira vojska duž granice s Egiptom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙