FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRODI I AHERN DOPUTOVALI U MOSKVU NA SUSRET NA VRHU EU-RUSIJA

MOSKVA, 20. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisijeRomano Prodi i premijer Bertie Ahern čija zemlja trenutno predsjedaEuropskom unijom doputovali su u četvrtak navečer u Moskvu, gdje ćesudjelovati na susretu na vrhu između EU-a i Rusije, priopćile suruske novinske agencije.
MOSKVA, 20. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisije Romano Prodi i premijer Bertie Ahern čija zemlja trenutno predsjeda Europskom unijom doputovali su u četvrtak navečer u Moskvu, gdje će sudjelovati na susretu na vrhu između EU-a i Rusije, priopćile su ruske novinske agencije.

Ahern je doputovao u društvu irskog premijera Briana Cowena. Summit, prvi između Rusije i Europske unije nakon njezina proširenja 1. svibnja, održat će se u petak u ruskoj prijestolnici.

Rusija se nada da će postići dogovor o potpori Bruxellesa ulasku Rusije u Svjetsku trgovačku organizaciju (WTO).

Europski povjerenik za trgovinu Pascal Lamy dovršavao je u četvrtak navečer u Moskvi pregovore s ruskim ministrom gospodarstva Germanom Grefom o potpori Bruxellesa ruskoj kandidaturi za WTO.

Lamy je u četvrtak istaknuo da "osam posto pregovaračkih tema" još uvijek nije riješeno.

Glavna zapreka je pitanje niske cijene plina koju Rusija primjenjuje unutar svojih granica, što Bruxelles drži diskriminacijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙