FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHPA: slabija prodaja ljeta na Jadranu domaćim turistima, strancima bolja

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske putničke agencije krajemsvibnja i početkom lipnja bilježe nešto slabiji booking i prodajujadranskih ljetnih aranžmana domaćim turistima nego lani, no prodajainozemnih putovanja (u europske gradove) i sadržajnih aranžmana(wellnessa) domaćima ide bolje i do 30 posto, a slični porast (do 30posto) agencije bilježe i pri dovođenju stranih turista u Hrvatsku uprvih pet ovogodišnjih mjeseci.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske putničke agencije krajem svibnja i početkom lipnja bilježe nešto slabiji booking i prodaju jadranskih ljetnih aranžmana domaćim turistima nego lani, no prodaja inozemnih putovanja (u europske gradove) i sadržajnih aranžmana (wellnessa) domaćima ide bolje i do 30 posto, a slični porast (do 30 posto) agencije bilježe i pri dovođenju stranih turista u Hrvatsku u prvih pet ovogodišnjih mjeseci.

Slijedom toga ovogodišnja očekivanja hrvatskih agencija od domaćeg tržišta su neizvjesna, dok sa stranih tržišta na godišnjoj razini očekuju porast prometa od 5 do 7 posto, kazali su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

U vezi ljeta predsjednik UHPA-e Ivan Pukšar istaknuo je da za Hrvatskom, slično kao i za druge europske zemlje, vlada tzv. odgođeni booking, jer putnici, slijedom trenda iz prošle dvije godine, čekaju last minute, povoljniju ponudu. Loše vremenske prilike također ne pogoduju prodaji, stoga, kaže Pukšar, glavninu prodaje ljetnih aranžmana za Jadran agencije očekuju iza sredine lipnja i početkom srpnja.

U vezi prodaje aviokarata i zračnog prometa preko agencija u Hrvatskoj Pukšar ističe 10 posto bolju prodaju i 20 posto bolje financijske rezultate u ovogodišnjem svibnju nego u lanjskom. Dodaje i da će od sredine lipnja do rujna kanadska aviokompanija "Sky servis" uvesti jednom tjedno letove iz Toronta u Zagreb i nazad, kao i da su i druge aviokompanije (poput švedskog SAS-a, austrijskog Austrian Airlinesa i drugih) najavili dodatne linije za Hrvatsku tijekom ljeta.

U vezi odlaska domaćih putnika u lipnju u Portugal na Europsko nogometno prvenstvo Pukšar kaže da će ih preko agencija, na jednodnevna ili višednevna putovanja ići od 6 do 7 tisuća, te da je i to razlog što će domaći turista biti manje na Jadran. U vezi Portugala iz UHPA-e savjetuju svima koji tamo odlaze u privatnim aranžmanima da si kupe dodatno zdravstveno osiguranje za inozemstvo (cijena je 70-ak kuna) budući Hrvatska i Portugal o tome nemaju potpisan ugovor. Upozoravaju i da će spavanje u automobilima i vrećama, van kampova, biti najstrože zabranjeno.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙