FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Winnettou ovih dana opet u Hrvatskoj

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - U Hrvatskoj ovih dana boravi skupinanjemačkih filmskih producenata i novinara koji će na četiri lokacije(u nacionalnim parkovima Plitvička jezera, Paklenica i Krka te naGrobničkom polju) snimati priloge za buduću dokumentarnu seriju owestern filmovima o Winnettou koji su sredinom 60-ih godina snimani natim lokacijama.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - U Hrvatskoj ovih dana boravi skupina njemačkih filmskih producenata i novinara koji će na četiri lokacije (u nacionalnim parkovima Plitvička jezera, Paklenica i Krka te na Grobničkom polju) snimati priloge za buduću dokumentarnu seriju o western filmovima o Winnettou koji su sredinom 60-ih godina snimani na tim lokacijama.

Zanimljivost je što su u toj ekipi i glumci iz toga filma, danas 75 godišnji Piere Brice, koji je glumio Winnetoua, Ralf Wolter (glumio lik Sama Hawkinsa), kao i Eva Ebner, asistentica redatelja.

Organizatori toga posjeta i producenti budućeg dokumentarnog filma su njemačka producentska kuća "KaMa-Medienagentur" i multimedijska kuća "TMT Film-Fernsehen-Multiedia".

Film će u prosincu ove godine prikazati vrlo gledana njemačka satelitska TV postaja "Kabel 1", a u planu je i objavljivanje knjige s toga snimanja.

Članovi ekipe, koju uz glumce prate i novinari iz sedam njemačkih kuća ("Sueddeutsche Zeitung", "Frankfurter Allgemeine Zeitung", "Bunte", "TV-Spielfilm", "Tagesspiegel", "Teleschau" i "Kabel 1"), odsjeli su u Hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima, gdje će boraviti do 25. svibnja, osim glumca Bricea koji odlazi sutra.

Direktor prodaje Plitvičkih jezera Vinko Bartolac u telefonskom je razgovoru istaknuo da je taj posjet od velikog značaja za promociju hrvatskog turizma i zaštićena područja prirode te da je po dolasku na Plitvice glumac Brice kazao kako je iznova impresioniran ljepotom Plitvica.

Čelni čovjek agencije "KaMa-e" Axel Klawuhn naglašava pak kako im je cilj ne samo obnoviti sjećanja na najpoznatiju seriju njemačkih westerna o Winnetou nego i prikazati nedirnutost i očuvanost hrvatskih područja prirode na kojima su snimani ti filmovi.

Priloge za budući film, sa sjećanjima glumaca i drugih iz toga vremena, snimat će u NP Paklenica (u kanjonu Zrmanje), na Plitvičkim jezerima, u NP Krka (na slapovima Krka) te na Grobničkom polju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙