FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 4. lipnja

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 4. lipnja.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 4. lipnja.

ZAGREB - Najveći hrvatski osiguravatelj Croatia osiguranje, sa tržišnim udjelom od 46 posto, svečano će obilježiti 120. godina postojanja i rada. Taj osiguravatelj ima dvadeset poslovnica u Hrvatskoj i više od 2.000 zaposlenih. Croatia osiguranje poslovnu je 2003. završilo s neto dobiti od 74,9 milijuna kuna, a ukupni prihod tvrtke iznosio je 2,68 milijarde kuna. Uz stalan rast premije, prihoda i dobiti, Croatia osiguranje svoje je poslovanje, u posljednjih nekoliko godina, proširilo i na regiju, odnosno Srbiju, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu. (20,30 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10)

ZAGREB - Osiguravajuća kuća Kvarner Wiener Staedtische osiguranje te predstavnici njenog većinskog vlasnika, austrijske Grupe Wiener Staedtische, održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti govora o poslovnom razvoju u protekloj godini te aktualnim trendovima na osiguravateljnom tržištu Hrvatske i zemalja središnje i istočne Europe. (10,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) izvijestit će na konferenciji za novinare o prodaji ljetovanja i putovanja domaćim turistima po Hrvatskoj i u inozemstvo, potražnji za last minute aranžmana, charterima iz Zagreba u mediteranska odredišta, prodaji aranžmana za Portugal i sl. (10,00 sati, Turistička zajednica grada Zagreba, Kaptol 5)

RIJEKA - U Rijeci će, u u organizaciji Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, biti predstavljen projekt "Strategija i jačanje kapaciteta za regionalni razvoj" kojeg financira Europska unija sredstvima programa CARDS 2002. Cilj dvogodišnjeg projekta koji se provodi od listopada 2003. je definiranje jasne politike ujednačenog razvoja kao doprinosa održivom i konkurentnom nacionalnom gospodarstvu (dvorana Transadria, Riva Boduli 1, u 12 sati).

GROBNIK - Otvaranje dvodnevne Međunarodne izložbe komercijalnih vozila s demonstracijskim vožnjama "Kamion & Bus Roll Show 2004." (Automotodrom Grobnik, 10,30 sati). Izložbu priređuje magazin Kamion & Bus, a pokrovitelji su ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i unutarnjih poslova, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Centar za vozila Hrvatske. U 15 sati bit će održana stručna tribina o poslovanju cestovnih prijevoznika s proširenom Europskom unijom te o sigurnosti cestovnog prometa.

ZAGREB - Prva agencija u Hrvatskoj koja obavlja djelatnost privremenog zapošljavanja, karlovačka agencija UPS predstavit će svoju djelatnost za zagrebačko tržište (13,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45)

ZAGREB - Tijekom prošle godine u Hrvatskoj je bilo navodnjavano 11.175 hektara obradivih površina, što je više nego dvostruko veća površina u odnosu na 2002. godinu kada se navodnjavalo 5,2 tisuća hektara, podatci su Državnog zavoda za statistiku. No, unatoč znatnom povećanju površina prošle se godine ipak navodnjavalo tek oko 1 posto korištenog poljoprivrednog zemljišta. Naime, prema prošlogodišnjem popisu poljoprivrede korištenog je poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj 1,07 milijuna hektara, od čega je najviše, 802.093 hektara oranica i vrtova. Najveći dio površina koji je bio navodnjavan prošle godine navodnjavao se površinski, 10.801 hektar, orošavanjem se navodnjavalo 355 hektara, a kapanjem tek 19 hekatara. Statistički podatci o navodnjavanju pokazuju također da se tijekom prošle godine navodnjavalo tek nešto više od polovice površina koje bi se mogle navodnjavati postojećim objektima.

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena u Zagrebu za mjesec ožujak iznosila je 5.003 kune, što je za 7,5 posto ili za 350 kuna više od prosječne neto plaće za veljaču, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Pritom je prosječna neto plaća u gospodarstvu iznosila 5.071 kunu, a u izvangospodarskim djelatnostima 4.859 kuna. Promatrano po pojednim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za ožujak u Zagrebu isplaćena je u financijskom posredovanju (osim osiguranja i mirovinskih fondova) i iznosila je 9.587 kuna. Najniža prosječna plaća isplaćena je pak radnicima u proizvodnji odjeće, doradi i bojenju krzna, 2.372 kune.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙