FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPATIJA: O INSPEKCIJSKOM NADZORU U SEZONI

OPATIJA, 31. svibnja (Hina) - Državni inspektorat nadzire usklađivanjeopatijskih hotelskih objekata s izmjenama Zakona o kategorizaciji i utom postupku ima razumijevanja za one koji nisu ispunili sve obveze,ali će, ako se nakon pregleda mjerodavnog ministarstva nedostaci neuklone, poduzimati odgovarajuće mjere, rekao je danas na sastanku oovogodišnjoj turističkoj sezoni u Opatiji voditelj odjelaugostiteljstva i turizma riječkog Državnog inspektorata StanislavNusbaum.
OPATIJA, 31. svibnja (Hina) - Državni inspektorat nadzire usklađivanje opatijskih hotelskih objekata s izmjenama Zakona o kategorizaciji i u tom postupku ima razumijevanja za one koji nisu ispunili sve obveze, ali će, ako se nakon pregleda mjerodavnog ministarstva nedostaci ne uklone, poduzimati odgovarajuće mjere, rekao je danas na sastanku o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Opatiji voditelj odjela ugostiteljstva i turizma riječkog Državnog inspektorata Stanislav Nusbaum.

Najavio je da će Inspektorat pojačati tzv. blitz-kontrole objekata, nadzor putničkih agencija i sanitarnih prostorija. Kazao je da je naplata boravišnih pristojba od hotelijera dobra te da je pružatelje usluga privatnog smještaja potrebno dodatno informirati o obvezi prijave gostiju.

Inspekcijske nalaze u ACI-jevim marinama Nusbaum je ocijenio dobrima, u skladu s kategorijama objekata, te je najavio skori inspekcijski pregled drugih pružatelja usluga u marinama.

Milan Sesar iz Udruženja obrtnika upozorio je na pojavu ugostiteljskih objekata i usluga cateringa koji ne ispunjavaju osnovne uvjete poslovanja te na nedostatak kuhara i konobara. Sve se češće ugostiteljske usluge pružaju u objektima koji su registrirani samo za smještaj gostiju.

Odgovarajući na pitanje o problemu nelegalnog iznajmljivanja apartmana, Nusbaum je rekao da je takvih prekršaja sve više te da je postupak dokazivanja takvih prekršaja težak, ali da se provodi.

Predsjednik Hrvatske udruge restoratera Siniša Križenec rekao je da će ta udruga osnovati vlastitu inspekciju koja bi surađivala s Državnim inspektoratom. Dodao je kako se u praksi događa da manje kazne plaćaju ugostitelji koji uopće nisu registrirani nego oni koji legalno posluju, te je istaknuo da to treba promijeniti.

Predsjednica Uprave Liburnia Riviera Hotela Mirjana Mogorović podsjetila je da radovi na izgradnji liburnijske kanalizacije kasne te je rekla da to šteti turizmu na tom području. Opatijski gradonačelnik Ranko Vlatković dodao je da će radovi na području Opatije biti uskoro dovršeni, ali da na području Lovrana, Medveje i Mošćeničke Drage predstoji još puno posla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙