FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LUKA RIJEKA: U PET MJESECI PREKRCANO 1,9 MILIJUNA TONA TERETA

RIJEKA, 3. lipnja (Hina) - U riječkoj luci je od početka ove godine dokraja svibnja prekrcano ukupno 1,9 milijuna tona tereta, što je 57posto više nego u istom razdoblju prošle godine, priopćeno je danas izLuke Rijeke d.d.
RIJEKA, 3. lipnja (Hina) - U riječkoj luci je od početka ove godine do kraja svibnja prekrcano ukupno 1,9 milijuna tona tereta, što je 57 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, priopćeno je danas iz Luke Rijeke d.d.

Promet generalnog tereta povećan je za 52 posto, rasutog tereta za 64 posto, a drva za 11 posto. Najveći je promet, od 478.000 tona tereta ostvaren u travnju.

Na kontejnerskom terminalu Brajdica prekrcano je 22.227 kontejnera ili 147 posto više nego u prvih pet mjeseci 2003. U svibnju je prekrcano 6.619 kontejnera, što je rekordan prekrcaj od osnutka kontejnerskog terminala riječke luke.

U sklopu generalnog tereta u prvih pet mjeseci znatno je povećan prekrcaj proizvoda crne metalurgije, za 44 posto.

Na bakarskom terminalu za rasute terete u prvih pet mjeseci zabilježeno je povećanje količina prekrcanog tereta za 102 posto, posebice ugljena za talijansko tržište i željezne rudače za mađarsko tržište.

Iz Uprave Luke najavljuju nastavak dobrih poslovnih rezultata i u lipnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙