FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CROATIA AIRLINES OVE GODINE PLANIRA PREVESTI OKO 1,6 MILIJUNA PUTNIKA

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski zračni prijevoznik CroatiaAirlines u ovoj godini želi ostvariti cilj od oko 1,6 milijunaprevezenih putnika, ukupan promet od oko 200 milijuna eura i dobit odšest milijuna eura, rekao je danas predsjednik uprave te tvrtke IvanMišetić.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski zračni prijevoznik Croatia Airlines u ovoj godini želi ostvariti cilj od oko 1,6 milijuna prevezenih putnika, ukupan promet od oko 200 milijuna eura i dobit od šest milijuna eura, rekao je danas predsjednik uprave te tvrtke Ivan Mišetić.

Najavio je da će krajem ove ili početkom iduće godine potpisati ugovor o pristupanje svjetskom udruženju zračnih prijevoznika Star Alliance, što će omogućiti bolji image tvrtke, mogućnost pružanja jeftinijih usluga i boljih veza.

"Ugovor o otvorenom nebu" (Open sky agreement) je okvir koji bi trebao regulirati zračni promet između EU i Hrvatske do trenutka dok Hrvatske ne postane dio EU, no Mišetić ne očekuje da će biti potpisan prije kraja slijedeće godine.

Croatia Airlinesu to bi donijelo povećanu konkurenciju, ali i povećane mogućnosti prometovanja između zemalja EU i Hrvatske, koju danas nemamo, osim onih sklopljenih bilateralnim ugovorima, kazao je Mišetić. Dodao je da tih ugovora u Hrvatskoj ima više od 40 i da su vrlo liberalni. Može se reći da se prometovanje prema Hrvatskoj već odvija prema načelima "otvorenog neba", ustvrdio je Mišetić, dodajući da ga ne zabrinjava dolazak nekih diskontnih zrakoplovnih kompanija u Hrvatsku.

Predsjednik Udruge hrvatskih zračnih luka i direktor splitske zračne luke Lukša Novak ustvrdio je da diskontni zračni prijevoznici pokrivaju novi segment tržišta u kojem je putnicima važna cijena, a manje važno vrijeme kada će letjeti. No, u Hrvatskoj ima posla za sve, jer je lani u Hrvatskoj 'letjelo' više od 3,1 milijuna putnika, od čega je Croatia Airlines imao oko 1,3 milijuna putnika i ostvario 10 postotni rast broja putnika, kazao je Novak, dodajući da nema potrebe za zabrinutošću, dok se ostvaruju dvocifrene stope rasta.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙