FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RYANAIR ULOŽIO ŽALBU NA ODLUKU EU O SUBVENCIJAMA

DUBLIN, 25. svibnja 2004. (Hina/AP) - Irska diskontna zrakoplovnakompanija Rynair danas se požalila na odluku Europske komisije premakojoj mora vratiti dio subvencija koje je primila za korištenje uslugabelgijske zračne luke.
DUBLIN, 25. svibnja 2004. (Hina/AP) - Irska diskontna zrakoplovna kompanija Rynair danas se požalila na odluku Europske komisije prema kojoj mora vratiti dio subvencija koje je primila za korištenje usluga belgijske zračne luke.

Komisija je u veljači kazala Rynairu da vrati otprilike četiri milijuna eura belgijskim vlastima. To predstavlja otprilike 30 posto subvencija koje je ta zrakoplovna kompanija primila kako bi koristila usluge državne zračne luke Charleroi, južno od Bruxellesa.

Iz Ryanaira su danas objavili da su podnijeli žalbu Europskom sudu prve instance. Subvencije je dobivao u obliku smanjenih pristojbi te injekcija novca za zapošljavanje djelatnika, oglašavanje novih ruta, uredske prostore i hotelski smještaj.

Zabranivši neke subvencije, a dozvoljavajući druge, Komisija je kazala da je uspostavila ravnotežu između potrebe za poštivanjem pravila o zaštiti tržišne utakmice te potrebe da ohrabri konkurenciju među diskontnim zračnim prijevoznicima, koji su žila kucavica za male regionalne zračne luke, poput Charleroi-ja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙