FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luka "Rijeka": u prva četiri mjeseca 20 posto više brodova

RIJEKA, 24. svibnja(Hina) - U riječku je luku u prva četiri mjeseca ovegodine uplovilo oko 20 posto više brodova nego u istom razdobljuprošle godine, a u svibnju se na vezovima operativnih lučkih obalanalazi oko 10 brodova na dan, priopćeno je danas iz Luke "Rijeka"d.d.
RIJEKA, 24. svibnja(Hina) - U riječku je luku u prva četiri mjeseca ove godine uplovilo oko 20 posto više brodova nego u istom razdoblju prošle godine, a u svibnju se na vezovima operativnih lučkih obala nalazi oko 10 brodova na dan, priopćeno je danas iz Luke "Rijeka" d.d.

Istaknuto je da je 2003. bilo privezano oko 900 brodova što je za 180 više nego pretprošle godine.

Iz Ureda za odnose s javnosti navodi se da su "prošla tri dana u riječkoj luci bila radna", kad je prekrcan teret s brodova "Lošinj", "Lipa" i broda-matice izraelskog "Zim Linea".

Na bakarskom terminalu iskrcano je 75.916 tona željezne rude za madžarsko tržište, a ukrcano 10.000 tona ugljena za Italiju.

U riječkom lučkom bazenu u prošla tri dana ukrcano je više od 3000 tona raznih vrsta općeg tereta, a 25. svibnja očekuje se početak ukrcaja oko 4450 tona tračnica, jedne od više pošiljaka austrijskih tračnica za južnoafričko tržište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙