FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hb: počast koja se iskazuje Carli del Ponte - neviđen pritisak na hrvatsko sudstvo

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski blok (HB) kritizirao je danasdržavni vrh zbog, kako kažu, načina na koji danas prima haškutužiteljicu Carlu del Ponte, iskazujući joj visoku počast, te smatrada se "na taj način vrši neviđen pritisak na hrvatsko sudstvo".
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski blok (HB) kritizirao je danas državni vrh zbog, kako kažu, načina na koji danas prima hašku tužiteljicu Carlu del Ponte, iskazujući joj visoku počast, te smatra da se "na taj način vrši neviđen pritisak na hrvatsko sudstvo".

Predsjednik HB-a Ivić Pašalić na konferenciji za novinare ocijenio je da rad Carle del Ponte kao tužiteljice nije prijeporan, već je prijeporno ponašanje državnog vrha koji haškoj tužiteljici iskazuje visoko poštovanje i počasti, što nisu samo sramotni i nesuvereni postupci, već, smatra Pašalić, i pritisak na sudstvo.

"Kada cijela država slavi i časti tužiteljicu koja je napisala monstruozne optužnice protiv hrvatskih generala, sudac mora imati nadljudsku snagu da se odupre pritisku takvih okolnosti i da sačuva svoju sudačku neovisnost", naglasio je Pašalić.

Istaknuo je da, u ime HB-a, smatra svojom dužnošću upozoriti na ovaj, kako tvrdi, neviđeni pritisak na sudstvo te je zamjerio svim parlamentarnim strankama što nemaju političke i građanske hrabrosti o tome govoriti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙