FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTRICA PRAVOSUĐA POSJETILA ZAGREBAČKI ŽUPANIJSKI SUD

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački Županijski sud bit ćenajopremljeniji sud u Hrvatskoj pred kojim će se suditi za ratnezločine, izjavila je danas ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolttijekom posjete tom, najvećem županijskom sudu u državi.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački Županijski sud bit će najopremljeniji sud u Hrvatskoj pred kojim će se suditi za ratne zločine, izjavila je danas ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt tijekom posjete tom, najvećem županijskom sudu u državi.

"Mislim da će ovaj sud, kada je riječ o suđenjima za ratne zločine, biti opremljeniji od drugih", kazala je ministrica, napominjući da su u tijeku razgovori o predmetima koje će Haški sud prepustiti hrvatskom pravosuđu.

Upitana o kojim je predmetima riječ, odgovorila je da se o tome ne može izjašnjavati.

Predsjednik Županijskog suda Božidar Rumenjak naglasio je da je njegov sud u potpunosti spreman 'nositi se' s takvim predmetima, čemu će, kaže, doprinijeti i najavljena bolja opremljenost suda.

"Imamo ljude koji su u stanju obavljati te poslove. Neće biti dovedena u pitanje kvaliteta suđenja i mogućnost da se obavi na razini kakvu takva suđenja zahtijevaju - zakonito, kvalitetno, pravilno i u skladu sa svim propisima i zahtjevima", rekao je Rumenjak.

Na novinarski upit koliko će trajati skori posjet glavne haške tužiteljice Carle del Ponte Hrvatskoj, ministrica je kazala da će se program njezina posjeta definirati sutra, a da će trajati vjerojatno dva dana.

Istaknula je kako joj je želja upoznati se s radom i stanjem na sudovima te izvijestila da joj je plan barem jednom godišnje obići sve županijske i veće općinske sudove.

Najavila da će s predstavnicima zagrebačkog Županijskog suda danas razgovarati o novom Zakonu o sudovima, stanju na sudu i uvjetima rada, posjeti Carle del Ponte te o prebacivanju predmeta s Haškog na domaće sudove.

Rumenjak je izvijestio da se u zadnje dvije godine na sudu smanjuje broj neriješenih predmeta, da su popunjena sva sudačka mjesta, a da još ostaje samo pitanje dodatne opremljenosti suda.

S dosadašnjim trendom, a imajući u vidu programe za daljnju reformu pravosuđa, nadam se da više neće biti prigovora na ažurnost i ekspeditivnost suda, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙