FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEL PONTE DOPUTOVALA U SARAJEVO

SARAJEVOSARAJEVO,31. svibnja 2004.(Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnogkaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte doputovalaje u ponedejljak poslije podne u Sarajevo nakon kraćeg boravka u BanjaLuci gdje je razgovarala s najvišim dužnosnicima Republike Srpske.
SARAJEVO,31. svibnja 2004.(Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte doputovala je u ponedejljak poslije podne u Sarajevo nakon kraćeg boravka u Banja Luci gdje je razgovarala s najvišim dužnosnicima Republike Srpske.

Po dolasku u Sarajevo Del Ponte je u kraćem intervjuu za BH TV 1 kazala kako ovoga puta nije donijela nove optužnice ali je potvrdila da će novih optužnica svakako biti do kraja godine.

Ona je također kazala kako se vjeruje da se Radovan Karadžić i dalje skriva na području Republike Srpske izrazivši očekivanje da bi on mogao biti uhićen u narednih mjesec dana.

Drugi najtraženiji ratni zločinac Ratko Mladi, prema riječima Del Ponte, nije u BiH i najvjerojatnije se nalazi u Srbiji.

Del Ponte u Bosni i Hercegovini ostaje i u naredna dva dana a predviđeni su njeni susreti s članovima Predsjedništva BiH kao i Vijeća ministara kao i posjet Mostaru, Bugojnu te Srebrenici.

Tužiteljica Del Ponte u četvrtak dolazi u službeni posjet Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙