FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČLANICE REPUBLIČKE KOORDINACIJE UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA TRAŽE PRIJEM U VLADI I SABORU

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - U povodu dolaska haaške tužiteljiceCarle del Ponte te mogućnosti proširenja dosadašnjih i podizanja novihoptužnica za ratne zločine, članice Republičke koordinacije udrugaproisteklih iz Domovinskog rata na svom su današnjem izvanrednomsastanku uputili zahtjev za sastanak sa predstavnicima hrvatske Vladei Sabora.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - U povodu dolaska haaške tužiteljice Carle del Ponte te mogućnosti proširenja dosadašnjih i podizanja novih optužnica za ratne zločine, članice Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na svom su današnjem izvanrednom sastanku uputili zahtjev za sastanak sa predstavnicima hrvatske Vlade i Sabora.

U pismima upućenim premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu istaknuli su kako zaslužuju pravovaljane informacije s obzirom na moralne kvalitete i zaštitu digniteta svakog hrvatskog branitelja, što stoji i u Deklaraciji o zaštiti Domovinskog rata, koju je usvojio Hrvatski Sabor.

Utjecaj na daljnji razvoj postupaka Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata ovisit će o dobivenim informacijama i odgovorima koje očekuju od hrvatske Vlade, stoji u pismu Republičke koordinacije.

(Hina) pp/xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙