FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 3. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12:30sati:
ZAGREB, 3. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12:30 sati:

TORINO - Prema pisanju tiska na Apeninima napadač talijanske nogometne reprezentacije Christian Vieri sve je bliže povratku u redove Juventusa u kojem je igrao prije sedam godina. Nije tajna kako je Vieri nezadovoljan i nesretan u Interu. Ove sezone nekoliko se puta sukobio s trenerom Albertom Zaccheroniem, ali i s navijačima milanske momčadi. Vieri je više puta ponovio kako bi na kraju sezone želio promijeniti klub. Napadač talijanske vrste u Interu zarađuje sedam milijuna eura po sezonu, dok bi u Juventusu dobivao skoro dvostruko manje (4 milijuna eura). Osim novčane odštete Juventus bi prema Interu usmjerio dvojicu igrača - napadača Marca Di Vaia, te veznjaka Enza Marescu.

ZURICH - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirala je Nogometni savez Kenije (KFF) zbog uplitanja kenijske Vlade u rad KFF-a. Za vrijeme trajanja suspenzije niti jedna kenijska reprezentacija niti klub ne smije igrati međunarodne utakmice. Tako će Kenijci izgubiti dvoboj protiv Gvineje, kojeg bi u sklopu kvalifikacija za SP 2006. godine u Njemačkoj, trebali igrati 6. lipnja. Kenijska Vlada je zbog korupcije smijenila čelništvo nogometnog Saveza, te na čelo KFF-a imenovala ministra za sport. Državno uplitanje u rad nogometnih Saveza nije dozvoljen po statutu FIFA-e i krovna nogometna organizacija je zbog toga suspendirala Keniju.

LAUSANNE - Koncem tjedna započinje 15. izdanje Svjetske lige odbojkaša. Ovogodišnji nagradni fond iznosi 13 milijuna dolara, a dijelit će ga 12 reprezentacija. Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) smanjila je nagradni fond za dva milijuna dolara, ali i broj sudionika sa 16 na 12 reprezentacija. U svjetskoj ligi sudjelovat će osam europskih, dvije azijske ekipe, te po jedna iz Južne, te Sjeverne i Srednje Amerike. Tako će u skupini A igrati branitelji naslova i svjetski prvaci Brazilci, te Grčka, Španjolska i Portugal. U B skupini uz europske doprvake Francuze igrat će Bugarska, Japan i Poljska. U skupini C nastupit će europski prvaci Talijani, olimpijski pobjednik Srbija i Crna Gora, te Kina i Kuba. Zanimljivo u ligi nema Rusije i Nizozemske, koji su odustali od natjecanja.

MADRID - Nakon što se Real Madrid nije uspio direktno plasirati u Ligu prvaka, već će morati zaigrati u kvalifikacijama, čelnici španjolskog nogometnog velikana morali su otkazati turneju po Sjedinjenim Američkim Državama. Bio je upitan i nastup u Aziji, no vodstvo "Kraljevskog kluba" uspjelo je dogovoriti mini turneju od 27. srpnja do 1. kolovoza. Real će u sedam dana odigrati dvije utakmice i odmah se vratiti u Madrid, jer je prva utakmica kvalifikacija za Champions League 10. ili 11. kolovoza.

SEOUL - Dopredsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Južnokorejanac Kim Un Yong osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog korupecije i primanja mita, odlučio je sud u Seoulu, koji je Kimu odredio i novčanu kaznu od 660.000 USD. Sud je dokazao kako je Kim uzeo 675.000 USD mita od dvije tvrtke koje se bave prodajom sportske opreme, te jedne transportne kompanije. Bivši političar također je neovlašteno raspodijelio veliki iznos javnog novca u Međunarodni taekwondo savez, čiji je bio predsjednik. Optuženi je poricao sve navode optužbe. Državni tužitelj je za Kima tražio kaznu od sedam godina zatvora, a nakon ove presude Južnokorejanac će biti izbačen iz MOO-a.

BASEL - Napadač švicarske nogometne reprezentacije i njemačkog bundesligaša Stuttgarta, Marco Streller (22) pauzirat će najmanje šest mjeseci zbog teške ozljede koju je doživio na pripremama nacionalne vrste. Streller je slomio nogu nakon sudara sa suigračem Marcom Zwyssigom i koncem ovoga tjedna ići će na operaciju. "Nažalost, propustit ću Europsko prvenstvo. Cijele godine napeto sam očekivao odlazak u Portugal, a sada ću svoje suigrače bodriti preko TV-a," kazao je Streller, koji je stradao u kampu u Freienbachu. "Marco nema veze s mojim lomom. Jednostavno bio je to nesretan sudar," dodao je napadač Stuttgarta. Švicarska će biti prvi suparnik hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Portugalu.

PEKING - Prošle godine 18 kineskih sportaša bilo je pozitivno na dopinškom testu, objavili su kineske sportske vlasti. Najviše dopingiranih bilo je u atletici i nogometu, a nakon dvije godine pojavio se i prvi slučaj dopinga u plivanju. Ove godine nacionalna Antidopinškla agencija obavila je 1.400 urinskih, te 80 krvnih pretraga, a kod četvorice sportaša pronađeni su tragovi nedozvoljenih stimulansa.

BERLIN - "Zločesti dečko" njemačkog nogometa, Mario Basler okončao je igračku karijeru i od iduće sezone kreće u trenerske vode. Prvi posao imat će na klupi njemačkog trećeligaša SSV Jahn Regensburga. "Želim se okušati kao trener i normalno je da krenem u nižim ligama, kako bi stekao iskustvo. U Regensburgu planiram ostati dvije sezone," kazao je bivši njemački reprezentativac, koji je prošle sezone igrao u katarskom kluBu Al Rayyanu. Basler će na klupi trećeligaša startati kao menadžer, jer još uvijek nema trenersku licencu. U igračkoj karijeri nastupao je za Werder Bremen, Herthu Berlin, Bayern Munchen i Kaiserslautern, a u redovima "Elfa" prikupio je 30 nastupa. Osim odličnim igrama na terenu, istaknuo se i nizom ludosti izvan nogometnih stadiona. Posljednji incident imao je upravo u Regensburgu, kada se potukao u jednom talijanskom restoranu.

MADRID - Nezadovoljni rezultatima postignutim u ovoj sezoni čelnici španjolskog nogometnog prvoligaša Real Sociedad dali su otkaz treneru Raynaldu Denoueixu, a za njegova nasljednika imenovali su dosadašnjeg trenera drugoligaša Eibara, Josea Mariu Amorrortu. "Morali smo nešto učiniti. Rezultati koje smo ostvarili bili su katastrofalni. Skoro smo ispali iz lige, a prošle sezone s istom momčadi borili smo se za naslov," poručio je predsjednik kluba Jose Luis Astiazaran. Denoueix je Sociedad preuzeo prije dvije godine, a u prvoj sezoni odveo je momčad iz San Sebastiana do drugog mjesta u La Ligi i plasmana u Ligu prvaka. No, ova sezone bila je prepuna neuspjeha. Prvenstvo su okončali na 15. mjestu sa pet bodova više od zone ispadanja.

ZAGREB - Rezultati 6. kola južnoameričkih nogometnih kvalifikacija za SP 2006: Brazil - Argentina 3:1 (Ronaldo 16-11m, 68-11m, 92-11m//Sorin 81), Ekvador - Kolumbija 2:1 (Agustin Delgado 3, Franklin Salas 66//Frankie Oviedo 56), Venezuela - Čile 0:1 (Mauricio Pinilla 84), Urugvaj - Peru 1:3 (Diego Forlan 73//Nolberto Solano 12, Claudio Pizarro 19, Jefferson Farfan 62), Bolivija - Paragvaj 2:1 (Luis Cristaldo 9, Roger Suarez 72//Jose Cardozo 33); POREDAK: 1. Brazil 12, 2. Argentina 11, 3. Čile 10, 4. Paragvaj 10, 5. Venezuela 9, 6. Peru 8, 7. Ekvador 7, 8. Urugvaj 7, 9. Bolivija 6, 10. Kolumbija 4.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙