FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 21. svibnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do12.30 sati.
ZAGREB, 21. svibnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 12.30 sati.

AUBURN HILLS - Košarkaši Detroit Pistonsa plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige nakon što su u odlučujućoj sedmoj utakmici na svom terenu svladali dvostruke finaliste (2002. i 2003.) New Jersey Netse sa 90-69. U finalu Istoka Detroit će igrati protiv Indiana Pacersa, dok se u finalu Zapada sastaju Minnesota Timberwolvesi i Los Angeles Lakersi. Pistonsi su drugu godinu zaredom izborili nastup u finalu Istoka, te se ujedno revanširali Netsima koji su ih prošle godine izbacili iz doigravanja sa 4-0. Do pobjede u odlučujućoj utakmici stigli su zahvaljujući još jednoj u nizu sjajnih partija u obrani, a defenzivnu snagu Pistonsa najbolje je osjetio prvi igrač Netsa Jason Kidd koji je utakmicu okončao bez poena uz šut 0-8 za 43 minute provedene u igri. Kiddu je ovo prvi put u karijeri da je ostao bez koša u utakmici doigravanja.

"Svaki šut koji sam uputio bio je otvoren i izgledao je kao da će ući. Ali, niti jedan nije", objasnio je Kidd.

Utakmica je praktički bila odlučena na samom startu drugoga poluvremena kada su Pistonsi serijom 14-2 prednost od 40-31 sa poluvremena povećali na nedostižnih 54-33. Prvi strijelac dvoboja bio je Chauncey Billups sa 22 koša, Richard Hamilton je dodao 21, dok je iznenađenje za obranu Netsa bio iznimno precizni Ben Wallace, koji je obično zadužen za skokove. Wallace je u ključnoj utakmici serije ubacio za njega velikih 18 poena uz šut iz igre 8-10.

Netse su predvodili Kerry Kittles sa 18, te Kenyon Martin (12 skokova) i Richard Jefferson sa po 17 koševa. Priliku u sastavu Netsa dobio je i naš Zoran Planinić, ali za dvije minute provedene na parketu nije ostvario nikakav učinak.

PARIZ - U prijateljskoj utakmici povodom 100-godišnjice Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) reprezentacije Francuske i Brazila odigrale su na Stade de Franceu bez pogodaka, 0-0. U čast 100 godina FIFA-e Francuzi i Brazilci su u prvom poluvremenu igrali u staromodnim dresovima, Francuzi u plavim košuljama u kakvima je njihova reprezentacija odigrala prvu službenu utakmicu u povijesti prije 100 godina, a Brazilci u bijelim dresovima s vezicama na ovratniku, što je vrlo slično opremi u kakvoj je Brazil odigrao svoju prvu utakmicu 1914. godine.

MILANO - Još dvojica talijanskih prvoligaških nogometaša povezana su s istragom vezanom za namještanje rezultata utakmica koju vodi talijanska anti-mafijaška policija. Riječ je o braniču Sampdorije Stefanu Bettariniju, te veznom igraču Modene Antoniju Marascu. Osim Bettarinija i Marasca, istraga je proširena i na dvojicu niželigaških igrača, te pet osoba koje nisu članovi niti jednog kluba. Napuljski istražitelji Filippo Beatrice i Giuseppe Narducci povezali su te igrače s mafijaškom organizacijom Camorrom od koje su navodno primali novac kako bi namještali rezultate utakmica, a zbog zarade na kladionicama. Kao dokaz o umiješanosti Bettarinija i Marasca u namještanje rezultata istražitelji su se poslužili snimljenim telefonskim razgovorima. Njih dvojica, inače bivši suigrači iz Venezije, kontaktirali su telefonom čak devet puta u dva dana uoči dvoboja Modene i Sampdorije odigranog 25. travnja u kojemu je Modena pobijedila sa 1-0.

LONDON - Danski nogometni reprezentativac Martin Laursen (26) sljedeće će sezone igrati u redovima engleskog prvoligaša Aston Ville ukoliko prođe rutinski liječnički pregled. Aston Villa će za Laursena platiti njegovu dosadašnjem klubu Milanu odštetu od tri milijuna funti. Laursen bi s Aston Villom trebao potpisati ugovor na četiri godine.

RIO DE JANEIRO - Zvijezda brazilskog nogometnog prvaka Cruzeira i brazilski reprezentativac Alex (26) karijeru će nastaviti u redovima turskog Fenerbahcea. Po mišljenju mnogih, Alex je najbolji igrač brazilske lige, a za njegov prelazak Fenerbahce će platiti odštetu u visini 14 milijuna dolara.

RIO DE JANEIRO - Rezultati prvih utakmica četvrtfinala južnoameričkog Copa Libertadores igranih u četvrtak:

Buenos Aires: River Plate (Arg) - Deportivo Cali (Kol) 1-0 (Rubens Sambueza 19)

Sao Caetano do Sul: Sao Caetano (Bra) - Boca Juniors (Arg) 0-0

NEW YORK - Hokejaši Philadelphia Flyersa u šestoj su utakmici finala Istočne konferencije NHL lige na svom ledu svladali Tampa Bay Lightning sa 5-4 nakon produžetka, te izjednačili omjer u pobjedama na 3-3. Odlučujuća sedma utakmica igrat će se u Tampi u subotu navečer, a pobjednik će se plasirati u finale NHL-a gdje će igrati protiv prvaka Zapada Calgary Flamesa. Junak pobjede Flyersa bio je njihov kapetan Keith Primeau koji je postigao pogodak za 4-4 minutu i 49 sekundi prije kraja treće trećine, da bi potom u produžetku asistirao Simonu Gagneu za pobjednički pogodak. Primeau je utakmicu okončao sa četiri boda, dva pogotka i dvije asistencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙