FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JUTARNJI LIST O PRODAJI 10 POSTO DIONICA HT-A DEUTSCHE TELEKOMU

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - U trećoj fazi privatizacije Hrvatskihtelekomunikacija do kraja ove godine Deutsche Telekomu prodalo bi sedaljnjih 10 posto dionica tvrtke, što bi državnom proračunu moglodonijeti između 300 i 600 milijuna eura, piše Jutarnji list.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - U trećoj fazi privatizacije Hrvatskih telekomunikacija do kraja ove godine Deutsche Telekomu prodalo bi se daljnjih 10 posto dionica tvrtke, što bi državnom proračunu moglo donijeti između 300 i 600 milijuna eura, piše Jutarnji list.

Ovih su se dana prvi puta sastale radne skupine Vlade i DT-a koje trebaju dogovoriti modalitet prodaje, ugovor i dinamiku. DT sada ima 51 posto dionica HT-a, dok je 49 posto u državnom vlasništvu.

Kako država ima jednaka prava upravljanju u HT-u i sa 49 i sa 25 plus jednom dionicom, odlučeno je kako je na prodaju 10 posto dionica, dok je 14 posto dionica izdvojeno - po sedam posto za branitelje i zaposlenike.

Radne skupine razmatraju i modalitete raspodjele dobiti. Naime, na računima HT-a proteklih se godina nagomilalo više od četiri milijarde kuna zadržane dobiti, jer su DT i Vlada povlačile svega 10 posto ostvarene godišnje dobiti, kako je zajamčeno u kupoprodajnom ugovoru.

Upravo zbog toga što se razmatra i podjela te zadržane dobiti, vrijednost transakcije 10 posto dionica HT-a procjenjuje se u vrlo širokom rasponu od 300 do 600 milijuna eura, piše Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙