FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: VEČERNJI LIST O GODIŠNJEM IZVJEŠĆU INSPEKCIJE RADA

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Lani su inspektori rada obišli višeod 13 tisuća tvrtki u kojima su otkrili i procesuirali 17,7 tisućaprekršaja, otkrivši kako poslodavci zapošljavanje na crno, neisplaćuju plaće, ne uručuju radnicima obračune plaća, te uskraćujupravo na dnevni, tjedni i godišnji odmor, piše današnji Večernji list.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Lani su inspektori rada obišli više od 13 tisuća tvrtki u kojima su otkrili i procesuirali 17,7 tisuća prekršaja, otkrivši kako poslodavci zapošljavanje na crno, ne isplaćuju plaće, ne uručuju radnicima obračune plaća, te uskraćuju pravo na dnevni, tjedni i godišnji odmor, piše današnji Večernji list.

U godišnjem izvješću inspektori navode da su u kontroli provedenoj nad pet posto registriranih poslodavaca otkrili 5035 ilegalno zaposlenih radnika, među kojima je 1407 stranaca.

Kada naiđu na kršenje zakona, inspektori mogu podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod sudova i izdati rješenje o zabrani nezakonitog postupanja. No, ni jedna od tih mjera ne djeluje učinkovito na suzbijanje nezakonitosti, stoji u izvješću, o kojemu će uskoro raspravljati Vlada.

U prošloj su godini inspektori rada podnijeli mjerodavnim sudovima više od 6,2 tisuće zahtjeva za prekršaje protiv poslodavaca, od kojih je riješen samo svaki peti.

"Odluke sudova koje slijede prema zahtjevima inspektora nisu brze i gotovo nikada ne sadrže oduzimanje prekršajima nezakonito stečene imovinske koristi", piše u izvješću inspektora, koje prenosi Večernji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙