FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: NOVI LIST: N. BULIĆ: OVE GODINE OČEKUJEMO 8,4 MILIJARDE DOLARA OD TURIZMA

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Na najvažnijem, njemačkom tržištuhrvatske turističke tvrtke bilježe manji 'booking' od lanjskoga, nosituacija se mijenja na bolje, kazao je u današnjem Novom listu NikoBulić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Na najvažnijem, njemačkom tržištu hrvatske turističke tvrtke bilježe manji 'booking' od lanjskoga, no situacija se mijenja na bolje, kazao je u današnjem Novom listu Niko Bulić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

"Smještajni se kapaciteti sve brže popunjavaju, drugi dio godine odlično je prodan, a ostaje još uvijek problematično razdoblje nepopunjenih kapaciteta od polovice lipnja i dobrog dijela srpnja. Vjerujemo da ćemo ipak uspjeti 'ispeglati' to razdoblje", kaže u intervjuu Bulić.

Bulić vjeruje da će ovogodišnji cilj biti realiziran, što znači da će se ostvariti tri posto veći fizički turistički promet i sedam posto veći financijski u odnosu na prošlu godinu. To znači oko 48 milijuna noćenja i 8,4 milijarde američkih dolara prihoda.

Ističe da se jug s Dalmacijom 'probudio', pa je u dosadašnjem dijelu sezone ostvario velika povećanja u turističkom prometu.

"No, u cjelini hrvatskih rezultata ti plusovi ne mogu iznijeti veliki pomak naprijed ukoliko Istra i Kvarner ne budu iznad lanjskih ostvarenja", kaže Bulić u Novom listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙