FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: DNEVNIK O PUTINOVU ISTICANJU VAŽNOSTI PROJEKTA DRUŽBA ADRIA

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putinistaknuo je jučer u svom godišnjem obraćanju parlamentu i nacijivažnost projekta Družba Adria, piše današnji Dnevnik.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuo je jučer u svom godišnjem obraćanju parlamentu i naciji važnost projekta Družba Adria, piše današnji Dnevnik.

Jedan od osnovnih načina za povećanje bruto domaćeg proizvoda Rusije je povećanje proizvodnje i distribucije nafte, kazao je Putin, dodavši da je pritom jedan od prioriteta spajanje naftovoda Družba Adria.

Upozorio je da je vlada godinama neodlučna i ne prepoznaje važnost tih prioriteta, istaknuvši da bi joj orijentir pri rješavanju takvih pitanja morala biti realizacija općedržavnih zadataka, a ne interesi pojedinih kompanija.

Kako Dnevnik saznaje u ruskim diplomatskim krugovima, Moskva očekuje početak procesa ratifikacije ugovora o tom naftovodu. Hrvatska i Slovačka, naime, jedine nisu dosad u parlamentu ratificirale taj sporazum, koji je krajem 2002. godine potpisan u Zagrebu.

U Jadranskom naftovodu nisu jučer šire komentirali Putinovo isticanje projekta Družba Adria kao ruskog prioriteta.

Poručili su kako "Janaf kao poduzeće u većinskom državnom vlasništvu svoje poslovanje usmjerava isključivo i samo prema ciljevima koje definira njegov vlasnik - Republika Hrvatska", piše Dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙