FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: DNEVNIK O RASTU POTRAŽNJE ZA STANOVIMA

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Cijene nekretnina u Hrvatskoj uskorobi mogle dodatno porasti jer će se od sredine srpnja na tržištu naćiviše od 600 milijuna kuna, koje će kao kredite dobiti štediše ustambenim štedionicama, piše današnji Dnevnik.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Cijene nekretnina u Hrvatskoj uskoro bi mogle dodatno porasti jer će se od sredine srpnja na tržištu naći više od 600 milijuna kuna, koje će kao kredite dobiti štediše u stambenim štedionicama, piše današnji Dnevnik.

U srpnju će se, naime, navršiti pet godina otkako su stambene štedionice počele bilježiti znatno povećanje broja štediša, i to na rok od pet godina, nakon kojega mogu podići kredite za kupnju stana.

Tako, primjerice, Raiffeisen stambena štedionica najavljuje da će ove godine oko 10.000 ugovora o stambenoj štednji ispuniti uvjete za realizaciju stambenog kredita ukupne vrijednosti 346 milijuna kuna.

U Prvoj stambenoj štedionici procjenjuju da će do kraja godine na realizaciju dospjeti 9.164 ugovora, odnosno 294 milijuna kuna kredita.

Od oko 600 milijuna kuna kredita koje će dobiti štediše stambenih štedionica, stručnjaci procjenjuju da će oko 40 posto, ili 250 milijuna kuna, biti izravno uloženo u rješavanje stambenog pitanja građana. Ostatak će, kažu, otići na gradnju novih stanova ili rekonstrukciju starih.

Kada se tomu pribroje uobičajeni stambeni krediti banaka, stručnjaci procjenjuju da će ojačati ionako već velika potražnja za nekretninama, pa bi i njihove cijene mogle dodatno porasti, piše Dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙