FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JUTARNJI LIST O ZAHTJEVU ZA ZAUSTAVLJANJE PRIVATIZACIJE SUNČANOG HVARA

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Inicijativni odbor za spas SunčanogHvara jučer je uputio otvoreno pismo Vladi kojim traži hitnozaustavljanje privatizacije te tvrtke i odbija model javno-privatnogpartnerstva, kakav predlaže Vlada, piše današnji Jutarnji list.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Inicijativni odbor za spas Sunčanog Hvara jučer je uputio otvoreno pismo Vladi kojim traži hitno zaustavljanje privatizacije te tvrtke i odbija model javno-privatnog partnerstva, kakav predlaže Vlada, piše današnji Jutarnji list.

Odbor smatra da se prethodno moraju ispraviti nekadašnje nepravde, što znači da većinski vlasnički udio prvo moraju dobiti oni koji su stvarali Sunčani Hvar, a tek se ostatak može privatizirati, stoji u pismu koje je potpisao predsjednik Odbora Jakov Balić.

U pismu se izričito odbija model javno-privatnog partnerstva, za koji se kaže da je to "povratak politički pogodovane privatizacije".

U pismu se zahtijeva da se Gradu Hvaru, te bivšim i sadašnjim djelatnicima poduzeća dodijeli 51 posto dionica, da Vlada hitno isplati dug od oko 10 milijuna eura Sunčanom Hvaru za smještaj izbjeglica i ratnu štetu, da se vrate nacionalizirani hoteli bivšim vlasnicima, te obešteti vlasnike nacionaliziranih terena.

Balić tvrdi da njegov Odbor nastupa "u ime većine stanovnika Hvara". Podsjeća da je njih 2750 prije godinu i pol dana potpisalo peticiju kako bi spriječili prodaju Sunčanog Hvara Termama Čatež, piše Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙