FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JUTARNJI LIST O SASTANKU TODORIĆA I SINDIKALACA BELJA

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Koordinacija sindikata PPDIV-a ukombinatu Belje održala je sastanak s vlasnikom Agrokora na kojemu jeIvica Todorić, kako kažu predstavnici sindikata, iskazao spremnost daza 30 milijuna kuna poveća ponudu za kupnju Belja, piše današnjiJutarnji list.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Koordinacija sindikata PPDIV-a u kombinatu Belje održala je sastanak s vlasnikom Agrokora na kojemu je Ivica Todorić, kako kažu predstavnici sindikata, iskazao spremnost da za 30 milijuna kuna poveća ponudu za kupnju Belja, piše današnji Jutarnji list.

"Koncept Agrokora je kupnja cjelovitog Belja, što su dobro prihvatili radnici i sindikati. Osim toga, Todorić je spreman povećati ponudu za 30 milijuna kuna tako da preuzme radnička potraživanja iz kolektivnog ugovora prema Belju", kaže koordinator beljskih sindikata Šimo Orešković.

Ističe da je Todorić obećao da neće biti otpuštanja radnika, te da će se povećati iskorištenost kapaciteta tvrtke i poštivati dosadašnji kolektivni ugovor.

Jučer je, pak, na Zagrebačkoj burzi proveden drugi krug javne dražbe za paket od 66,8 posto dionica Belja iz portfelja HFP-a na koji se nitko nije javio. Uskoro bi Vlada trebala raspisati i treći natječaj na kojemu bi Belje bilo ponuđeno na prodaju po cijeni od jedne kune, uz preuzimanje obveza tvrtke u iznosu od oko 400 milijuna kuna.

Za Belje je zainteresiran i Marko Pipunić, vlasnik osječke tvrtke Žito, no on bi htio kupiti 25 posto plus jednu dionicu Belja. Za takav paket dionica tvrtke zainteresiran je i američki poduzetnik hrvatskog podrijetla Steve Bubalo, piše Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙